usko

Lunastettuna eläminen

Redeemed life

Minulla on sinulle kysymys. Mitä sinulle merkitsee kristittynä oleminen? Onko elämäsi jollakin tavalla erilaista? Toivon niin. Jos et ole kiinnostunut lunastettuna elämisestä, miksi haluaisit olla nimellisesti kristitty?

William Wilberforce on sanonut ”Ei ole mitään järkeä olla kristitty, jos ei turvaa Kristukseen. Jeesus ei ole mikään maaginen hyvän onnen amuletti. Hän on Herra. Hänen nimesä pitäisi olla kirjoitettuna sydämiimme niin voimallisesti, että se aikaansaisi meissä syvän Jumalan rauhan kokemisen ja antaisi meille sydämen ylistystä täynnä”.

Jeesus ei todellakaan olen onnen amuletti, hän on ylösnoussut Kristus. Jos kristinusko merkitsee sinulle vain kulttuurista perintöä, jäät paljosta paitsi. Sillä parasta kristinuskossa on olla liitettynä Jeesukseen. Ja tästä seuraa ymmärrystä ylempi rauha. Jotain mitä maailma ei voi antaa. Eikä se ole myytävänäkään.

Tiedättehän, ettei teitä ole lunastettu isiltä perimästänne tyhjänpäiväisestä elämästä millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä. (1. Piet. 1:18-19) 

Lunastettuna eläminen….

Jumala pystyy lunastamaan meidät olimme sitten sotkeneet elämämme kuinka pahasti tahansa. Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen tähden voimme tulla pelastetuiksi. Meidän tarvitsee vain sanoa ’kyllä’ Jeesukselle. Tästä alkaa meidän lunastettu elämämme.

Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. (Ef. 1:7)

Lunastettuna eläminen, mitä se sitten on? kysyt. Katsotaanpa. Se tarkoittaa sitä, että kaikki sinun syntisi ja epäonnistumisesi on annettu anteeksi. Olet täysin vapaa. Se tunne, kun kaikki sinun velkasi olisi maksettu puolestasi ja yht’äkkiä et olisikaan velkaa kenellekään. Aika mahtavaa, eikö totta? Silti lunastun on vieläkin upeampaa. Armo kompensoi kaikki aiheuttamasi vahingot ja tuhot. Uskomatonta mutta siitä huolimatta totisinta totta.

…on jokapäiväistä

Lunastettuna eläminen on tarkoitettu iloittavaksi ja elettäväksi ihan joka päivä. Jos et elä sitä todeksi, jäät paljosta paitsi. Sillä kun me elämme elämäämme Jeesuksen kanssa, opimme tuntemaan hänet. Ja Jeesuksen tunteminen muuttaa kaiken.

Elämässämme ei välttämättä näytä siltä, että jotain olisi muuttunut. Yhä luemme samoja sanomalehtiä kuin muut ja edelleen meidän täytyy käydä ruokakaupassa ja töissä, huolehtia arkiasioista. Mutta emme enää ole eksyneitä tai kulje ilman päämäärää. Tiedämme olevamme Jumalan lapsia ja kuuluvamme hänelle. Tiedämme, että olemme rakastettuja ja että meistä huolehditaan. Ikuisesti.

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet tehnyt kaiken, jotta voit lunastaa jokaisen,
joka kääntyy sinun puoleesi.
Me sanomme KYLLÄ sinulle ja sinun ihmeelliselle armollesi.
Muuta meidät, Herra.
Näytä meille millaista lunastetun elämä voi olla.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä sinä ajattelet lunastettuna elämisestä? Miten usko vaikuttaa sinun elämääsi? Toivottavasti voimaannuttavasti ja ilahduttavasti. Sillä siten usko toimii. Jumala on sinun rakastava Isäsi, joka haluaa sinun parastasi. Jeesus on sinut lunastanut ja kutsuu sinua yhteyteensä. Otetaan kutsu vastaan ja eletään läheisessä kanssakäymisessä hänen kanssaan. Tästä yhteydestä löytyy ilo ja onni, rauha ja rohkeus. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Anna Pyhän Hengen siunata ja hoitaa sinua. Sillä tavalla Jumalan valtakunta on luonasi tässä ja nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *