uskossa kasvaminen

Mahdottomuuksista iloitseminen

Mahdottomuuksista iloitseminen

Me rakastamme mahdollisuuksia, koska ne edustavat toivoa, eikö vain? Ja siksi, kun joku mahdollisuus sulkeutuu, alamme panikoida epätoivon kiristäessä otettaan meistä. Mutta mahdollisuuden menettäminen ei ole maailmanloppu. Se voi tuntua siltä, mutta se ei pidä paikkansa. Meidän tulee muistaa, että meillä on – Billy Sunday:n sanoin – Jumala, joka iloitsee mahdottomuuksista. Ja hänen kanssaan kaikki on mahdollista.

Jeesus katsoi heihin ja sanoi: »Ihmiselle se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista.» (Matt. 19:26)

Jos kerran meidän Jumalamme iloitsee mahdottomuuksista, eikä meidän pitäisi myös? Se on vaikeaa, kun emme saa katsettamme irti sulkeutuneista ovista tai menetetyistä mahdollisuuksista. Mutta juuri menetetyt mahdollisuudet tarjoavat Jumalalle tilaisuuden tulla ja järjestää elämämme paremmin. Kun asiat eivät mene suunnitelmiemme tai odotustemme mukaisesti, meidän tulisi ylistää Jumalaa siitä, että hän on tukenamme erityisesti näinä vaikeina aikoina.

Mahdottomuuksista iloitseminen

Ensi kerralla kun joku avoin ovi sulkeutuu silmiemme edessä, nostakaamme silmämme Jeesukseen ja odottakaamme hyvää, sillä hän on hyvä. Meidän neuvottomuutemme on Jumalan mahdollisuus osoittaa voimaansa. Kun me näemme edessämme vain mahdottomuuksia, Jumala näkee uusia tapoja järjestää elämämme hänen tahtonsa mukaisesti. Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Jumala on voimallisempi kuin mikään muu tässä maailmassa. Me voimme rakentaa elämämme hänen varaansa.

Mahdottomuuksista iloitseminen ei ole meille luontaista. Mutta tätä juuri on kristinusko. Se ei perustu meidän kykyihimme kehittyä, vaan se perustuu Jumalaan ja hänen työhönsä, suunnitelmiinsa ja voimaansa. Ja kaikki tämä meidän hyväksemme. Siksi mekin voimme iloita mahdottomuuksista: Jumala tekee työtään meissä, meidän puolestamme, meidän kauttamme.

Rick Warren on sanonut ”Jumalalla on tarkoitus jokaisen ongelmaan. Hän käyttää olosuhteita kasvattaakseen luonnettamme. Itse asiassa, hän luottaa enemmän olosuhteisiin kuin Raamatun lukemiseemme tehdessään meistä Jeesuksen kaltaisia.” Jumalalla on suunnitelma meidän varallemme. Ja se ei perustu meidän kykyihimme vaan hänen armoonsa ja rakkauteensa. Joten nojatkaamme häneen, ylistäkäämme ja rakastakaamme häntä. Me olemme mitä parhaimmissa käsissä.

Rakas Jumala,
Ole iankaikkisesti ylistetty!
Kiitämme sinua ihmeellisestä suunnitelmastasi
pelastaa meidät ja tehdä meistä Jeesuksen kaltaisia.
Kiitos, että iloitset mahdottomuuksista ja
näytät niissä voimasi.
Käytä niitä kunniaksesi, Herra.
Tapahtukoon vain sinun tahtosi
meidän elämässämme ja meidän kauttamme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole suuresti siunattu, ystäväni, varsinkin jos sinusta juuri nyt tuntuu, että mahdollisuudet kapenevat ja ovet sulkeutuvat yksi toisensa perään. Tiedä, että Jumala on kanssasi. Hänellä on suunnitelma myös tämän tilanteen varalle. Jumala edelleen tekee ihmeitä, myös sinun elämässäsi. Hän nostaa, kantaa ja vie uuteen. Lepää hänen armossaan ja rakkaudessaan. Ja iloitse mahdottomuuksista! Jumala näyttää kykynsä ja kyntensä! Halleluja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *