kristityn elämä

Miten suunnistaa elämässä, kun ei tiedä, mitä tehdä

Miten suunnistaa elämässä, kun ei tiedä, mitä tehdä

Elämä on monimutkaista. Meidän pitää tehdä tuhansia pieniä päätöksiä, vaikka meillä ei ole edes tarpeeksi tietoa niistä. Ja kuitenkin nämä päätökset hitaasti muuttavat elämämme suuntaamme. Mitä sitten voimme tehdä? Miten suunnistaa elämässä, kun ei tiedä, mitä tehdä?

Me emme halua kuitenkaan tyytyä vähempään kuin Jumalan tahto meitä varten, eikö niin? Tiedämme, että juuri se on kaikkein parasta meille. Mutta miten osaamme tehdä niin? Miten suunnistaa elämässä, kun ei tiedä, mitä tehdä? Me voimme saada vinkkejä Israelin kansalta. He olivat kohtaamassa mahtavan sotajoukon ja tunsivat itsensä voimattomiksi. Mitä he silloin tekivät?

Me emme pysty vastustamaan tuota mahtavaa sotajoukkoa, joka käy kimppuumme, emmekä tiedä, mitä meidän pitäisi tehdä. Sinuun me katsomme. (2. Aikakirja 20:12)

Miten suunnistaa elämässä, kun ei tiedä, mitä tehdä

Huomasitko annetut vihjeet? Ensimmäiseksi meidän tulee myöntää tietämättömyytemme. Älä esitä muuta, ei sinun tarvitse tehdä niin. Jumala jo tietää, että olet ymmälläsi (ja hän rakastaa sinua joka tapauksessa). On aivan ok, että ei tiedä, mitä tehdä. Jumalan mahdollisuudet alkavat, kun meidän loppuvat.

Toiseksi meidän tulee katsoa Jumalaan (eikä ongelmiin tai omaan kyvyttömyyteemme). Rukoile kovasti ja odota vastausta. Jumala kyllä johdattaa sinua. Kuuntele ja nosta katseesi nähdäksesi, miten Jumala sinua auttaa ja johdattaa.

Jumalan pitäminen elämän keskiössä vie meidät täyteen elämään. Silloin meidän ei tarvitse tyytyä vähempään kuin Jumalan paras meitä varten. Silloin uskallamme odottaa, kun emme tiedä, mitä tehdä. Ja silloin voimme nähdä tietämättömyytemme mahdollisuutena eikä uhkana. Silloin Jumala voi johdattaa meitä selkeämmin ja me voimme luottaa Jumalaan vahvemmin.

Rakas Jumala,
Kiitos, että on ok, ettemme tiedä kaikkea, auta meitä ymmärtämään tämä.
Auta meitä myöntämään tietämättömyytemme ja pyytämään apua.
Me nostamme silmämme sinua kohti.
Johdata meitä selkeästi.
Näytä meille tie.
Tee meistä rohkeita seuraamaan sinua minne tahansa meitä johdatatkin.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystäväni, sinä olet hyvä juuri sellaisena kuin olet. Sinun ei tarvitse tietää ja osata kaikkea. On ihan normaalia, että on tilanteita, missä et tiedä, mitä tehdä. Myönnä se. Nosta katseesi Jeesukseen ja pyydä apua. Voit olla aivan varma, että saat sitä. Odota ja kiitä odottaessasi. Jumala on hyvä. Odota siis hyvää!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *