Jumala

Onko Jumala etäinen vai onko hän vain hiljaa?

Onko Jumala etäinen vai onko hän vain hiljaa?

Usein kuulee ihmisten sanovan, että Jumala tuntuu kaukaiselta. Mutta me emme voi luottaa tunteisiimme hengellisissä asioissa. Ymmärrän kyllä, että jos Jumala tuntuu kauakaiselta, Jumalan olemassolon epäileminen tuntuu luontevalta. Ja sehän taas voi aiheuttaa monelaisia ongelmia. Mutta onko mitään mitä voisimme tehdä asian suhteen? Onko Jumala etäinen vai onko hän vain hiljaa?

Joskus Jumala on hiljaa ja silloin emme voi muuta kuin odottaa. Kaikille tulee joskus kuivia kausia hengellisellä matkallamme. Tärkeää on tietää, mitä tehdä odottaessamme. Kuivanakin kautena Raamatun Sana virkistää meitä ja rukous on silloinkin tapa purkaa sydäntämme ja vastaanottaa rauha.

Tärkeintä on ymmärtää se tosiasia, että vaikka Jumala on hiljaa se ei tarkoita, että hän olisi unohtanut meidät. Saatamme elää aikaa, missä Jumala valmistaa meitä johonkin uuteen. Jos elät odottamisen aikaa: lepää rauhassa. Jatka rukousta ja tiedä, ettei hän ole unohtanut sinua. Jumalan aikataulun mukaisesti kuulet hänestä vielä. Ja sillä välin ylistä häntä kaikesta huolimatta. Ylistys tuo aina siunauksia mukanaan.

Onko Jumala etäinen vai onko hän vain hiljaa?

Usein kuitenkin me itse olemme – tahallisesti tai tahattomasti – veätytyneet Jumalan luota ja silloin on paljonkin, mitä voimme tehdä. Voimme aloittaa kääntymällä Jumalan puoleen ja aloittaa hänen etsimisensä koko sydämestämme. Rukous, Raamatun lukeminen ja uskovien yhteys ovat kaikki ihania tapoja oppia tuntemaan Jumalaa paremmin.

Iloinen asia on, että Jumala aina odottaa tuhlaajapoikia ja -tyttäriä palaavaksi. Jumala ei ole ylpeä, hän ottaa meidät aina takaisin, olimme sitten kuinka pahasti tahansa rikkoneet häntä vastaan. Mutta ei odoteta liian kauan. Tuhlaajaelämä ei ole sitä, mitä se väittää olevansa ja se hiljalleen rikkoo sielumme. Ja ei ole mitään parempaa kuin juhlat rakastavan Isämme luona.

Kaikki ne, jotka Isä minulle antaa, tulevat minun luokseni, ja sitä, joka luokseni tulee, minä en aja pois. (Joh. 6:37)

Jumalan lupaukset ovat aina voimassa

Taivaallinen Isämme on todellakin luvannut meille juhlat. Ja nämä juhlat voivat alkaa jo tänään. Jeesuksen tähden voimme iloita Jumalan läsnäolossa jo tässä ja nyt. Ja nämä juhlat eivät riipu siitä, miltä meistä tuntuu tai kuinka hiljaa Jumala kulloinkin on.

Sen sijaan nämä juhlat perustuvat Jumalan lupauksiin. Ja jokainen näistä Jumalan lupauksista on voimassa aina ja iankaikkisesti. Joten jos olet Jumalan lapsi, nyt on aika iloita – tuntui sinusta miltä tahansa.

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet aina kanssamme,
ja että lähetit Jeesuksen pelastamaan meidät.
Ylistämme sinua siita, että jaksat odottaa meitä.
Kiitos, että lupauksesi ovat totta tunnetiloistamme huolimatta.
Vahvista meitä hengellisten erämaakausien aikana.
Auta meitä iloitsemaan sinussa elämämme jokaisena päivänä ja ilolla odottamaan iankaikkisia juhlia luonasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä! Muista, että olet Jumalan silmäterä! Kun sisäistät tämän tosiasian, elämäsi muutuu paremmaksi. Silloin kohtelet itseäsi lempeämmin ja arvostavammin, sillä Jumalan silmäterää ei saa kohdella miten tahansa! Ole suuresti siunattu juuri sellaisessa mielialassa kuin olet, juuri sillä paikalla millä olet. Jumala ei ole unohtanut sinua eikä hän voisi rakastaa sinua yhtään enempää, se on aina vakio – tuntui sinusta sitten miltä tahansa. Iloitse Jumalan rakkaudesta ja jos sinusta tuntuu, että kaipaat lisähoitoa, hakeudu Isän sylihoitoon. Jeesus kanssasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *