usko

Pysy uskossa

pysy uskossa

Joskus teemme yksinkertaisista asioista monimutkaisia. Valitettavasti teemme myös uskolle niin. Ja sillä tavalla luomme oman tekojen uskon. Mutta pelastus (ja usko) on hyvin yksinkertaista. Niin yksinkertaista, että lapsikin voi sen ymmärtää. Se perustuu Jeesuksen teoille, ei meidän teoillemme. Koska Jeesus kuoli syntiemme tähden, me voimme pelastua yksin armosta, yksin uskosta, yksin Jeesuksen tähden. Meidän pitää vain ottaa uskon lahja vastaan ja laittaa käyttöön. Usko siis ja pysy uskossa.

Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva (Room. 10:9).

Pysy uskossa

Tämä tuntuu melkein liian yksinkertaiselta, eikö? Voimmeko todella tulla Jumalalle kelpaaviksi vain uskomalla? Onko sinun mielestäsi armo hieman liian ihana ollakseen totta? Emme todellakaan ansaitse sitä, mutta siitä huolimatta se on totta. Ja se on ilmaista eikä sillä ole edes loppua.

Jumala haluaa, että jokainen ihminen pelastuisi. Mutta koska emme pysty itse pelastamaan itseämme (tekemään itseämme Jumalalle kelpaavaksi eli vanhurskaaksi), Jumala lähetti oman poikansa uhrattavaksi syntiemme tähden. Kaikki on jo valmistettu, meidän tarvitsee vain uskoa ja pysyä siinä. Miten sitten pystymme siihen?

Miten pystymme siihen?

Totta tosiaan, miten pysymme uskossa? Erityisesti silloin kun uskomme tuntuu heikolta. Me pysymme uskossa pyytämällä lisää Muskoka. Tiedäthän, että usko on Jumalan lahjaa alusta alkaen. Jeesus on sekä uskomme perustaja että täydelliseksi tekijä (Hepr. 12:2).

Ymmärsitkö? Jeesus on uskosi täydelliseksi tekijä, et sinä. Eli uskossa pysyminen ei ole yksin sinun harteillasi. Kun pyydät, saat niin paljon uskoa kuin tarvitset. Pyydä vaikka näin ”Uskon, auta minun epäuskoani! (Mark. 9:24). Ja pyydä myös niin paljon armoa kuin tarvitset ei vain selvitäksesi juuri ja juuri, vaan kukoistaaksesi.

Älä elä uskoasi tai elämääsi yksin. Sen sijaan voimannu armosta , uudistu Pyhästä Hengestä. Silloin pysyt uskossa. Tuli mitä tuli.

Rakas Jumala,
Olet todella ihmeellinen,
rakkautesi meitä kohtaan on rajatonta.
Kiitos, että välität meistä niin paljon.
Uskomme, että sinä herätit Jeesuksen kuolleista
ja me antaudumme sinulle.
Voimaannuta meidät armollasi,
uudista meidät Hengelläsi,
auta meitä pysymään uskossa.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Uskossa elämisestäkin tehdään helposti aivan liian kimuranttia hommaa. Yksinkertaisuudessaan se on luottamista siihen, että Jumala pitää meistä huolen ja kääntymistä Jumalan puoleen kaikessa. Mitä enemmän heittäydymme tähän, sitä varmemmin myös huomaamme Jumalan huolenpitoa elämässämme. Mutta eikö ole ihanaa, että samoin kuin rakkautta, myös uskoa saa lisää, kun pyytää? Jo se, että kaipaamme Jumalan puoleen, on Jumalan työtä. Kyllä hän varmasti vastaa meille, kun pyydämme (lisää) uskoa. Ota se vastaan ja iloitse Herrassasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *