uskossa kasvaminen

Tulevaisuuteen valmistautuminen

Tulevaisuuteen valmistautuminen

Yksi parhaimmista tavoista tulevaisuuten valmistautumisessa on – yllätys, yllätys – vanhojen muistelu. Se on jotain, mitä voit tehdä ottaessasi aurinkoa rannalla tai levätessäsi riippumatossa. Tiesitkö, että tulevaisuuteen valmistautuminen voi olla näin hauskaa?

Tässä on kolme kysymystä auttamaan sinua tässä prosessissa:

  1. Milloin on Jumala osoittautunut uskolliseksi sinun elämäsi aikana?
  2. Oletko kokenut Jumalan johdatusta elämäsi aikana? Jos vastaat myöntävästi, milloin?
  3. Milloin olet ihastellut Jumalan ajoitusta elämässäsi?

Herran armoa on se, että vielä elämme,
hänen laupeutensa ei lopu koskaan.
Joka aamu Herran armo on uusi,
suuri on hänen uskollisuutensa.

(Valit. 3:22-23)

Luemme Jumalan uskollisuudesta Raamatussa ja kuulemme tarinoita kuinka Jumala on toiminut muiden elämässä uskollisesti, mutta meidän täytyy säännöllisesti muistaa, miten Jumala on osoittautunut uskolliseksi meidän elämässämme. Miksi tämä on tärkeää?

Vain silloin, kun muistamme, että Jumala todellakin on uskollinen myös meille, uskallamme perustaa elämämme Jumalan varaan. Muutoin pyrimme elämään omavoimaisesti ja sehän ei toimi, vai mitä?

Tulevaisuuteen valmistautuminen

Joten ota vähän aikaa tänä kesänä ja muistele. Muista kaikki pienet yksityiskohdatkin, miten Jumala on osoittanut uskollisuutensa sinun elämässäsi. Voit halutessasi kirjoittaa ne muistiin tulevaisuutta varten.

Jumala on ollut uskollinen tähän asti. Tottahan toki elämässäsi on ollut vaikeuksia, mutta Jumala on auttanut niissäkin. Ja Jumala on luvannut pitää sinusta huolen loppuun saakka. Aivan kuten hän on ollut uskollinen tähän asti, samalla tavalla hän tulee osoittamaan uskollisuutta myös tulevaisuudessa. Voit luottaa siihen. Jumala on uskollinen alussa, keskellä ja lopussa.

Jumala on kutsunut teidät Poikansa Kristuksen Jeesuksen, meidän Herramme, yhteyteen, ja hän pysyy sanassaan. (1. Kor. 1:9)

Nyt kun sinua on muistutettu Jumalan uskollisuudesta, voit aloittaa tulevaisuuteen valmistautumisen pelotta. Kaikkivaltias Jumala on puolellasi. Mitä aiot nyt tehdä eri tavalla? Rukoile kovasti. Ole rohkea. Sitten vain eteenpäin Jumalan kanssa.

Rakas Jumala,
Olet niin ihmeellinen.
Kiitos, että muistutat uskollisuudestasi.
Anna anteeksi, että unohdamme sen.
Auta meitä luottamaan sinuun ja
rakentamaan elämämme sinun lupaustesi varaan.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Menneisyyteen tuijottaminen voi olla vahingollista, jos jumitumme sinne märehtimään ja murehtimaan, mutta hyvät asiat kannattaa pitää mukana. Siksi tulevaisuuten valmistautuminen on hyvä aloittaa muistelemalla, miten Jumala on ollut meidänkin elämässämme uskollinen. Kerää sinäkin lista Jumalan hyvyydestä itsellesi. Siihen on sitten hyvä palata, kun tulee tiukka paikka. Ole suuresti siunattu ja rohkealla mielellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *