uskossa kasvaminen

Se on täytetty sinua varten – mutta ei sinussa

se on täytetty sinua varten - mutta ei sinussa

Loman jälkeen voi olla tosi vaikea päästä kiinni arkeen. Tämä voi johtua hyvin monista syistä, mutta auttaa, kun ymmärrämme, että ei meiltä vaadita täydellisyyttä. Ei edes hyvinä päivinämme, saati sitten loman jälkeen. Joten on aivan ookoo olla vähän hidas ja eksyksissä. Nytkin voit levätä armossa ja odottaa hyvää, sillä Jumala on hyvä. Hän ei ole unohtanut sinua. Itse asiassa, hän on jo antanut kaikkensa. Tiedäthän, että se on täytetty juuri sinua varten.

Jeesus joi viinin ja sanoi: »Se on täytetty.» Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä. (Joh. 19:30)

Mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että Jeesus on maksanut puolestasi kaikki velkasi. Kuvittele, miltä tuntuisi, kun kaikki opintovelkasi tai talolainasi on maksettu yllättäen puolestasi. Vau, mikä fiilis. Syntivelasta vapautuminen on tätäkin vielä parempaa. Se on todellakin täytetty. Myös sinun ei-niin-hyvinä päivinäsi. Vapautesi ei perustu tehokkuuteesi. Se on täytetty.

Se on täytetty sinua varten – mutta ei sinussa

Miksi emme sitten jo ole täydellisiä? Donald G. Nloeschin sanoin ”Vaikka Kristuksen työ on täytetty syntistä varten, se ei ole vielä täytetty hänessä’. Kristuksen työ on täytetty sinua varten, mutta ei sinussa. Et pysty lisäämään siihen mitään. Voit vain kiitollisena vastaanottaa sen ja laittaa käyttöön. Mutta Kristuksen työ jatkuu sinussa aina elämäsi loppuun asti.

Minä luotan siihen, että Jumala, joka on teissä aloittanut hyvän työnsä, myös saattaa sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä. (Fil. 1:6)

Joten me olemme Jumalan työmaita, me emme ole vielä täydellisiä. Toki olemme matkalla sitä kohti. Ei siksi että me olisimme niin hyviä, vaan siksi, että Hän, joka tekee meissä työtään, on täydellinen. Hänellä on suunnitelma työn loppuun saattamiseksi meissä. Se ei valmistu tänään, mutta kylläkin Jeesuksen takaisin tulemiseen mennessä. Joten meillä on paljon odotettavaa. Tällä välin lepäämme Jeesuksessa. Annamme Pyhän Hengen auttaa meitä loman jälkeisessä elämässä. Ja kaikki tulee jälleen hyväksi.

Rakas Jumala,
Kiitos, ettet vaadi meiltä täydellisyyttä.
Olemme kiitollisia armosta ja armollisuudesta.
Kiitos loma-ajasta ja kiitos myös arkisesta aherruksesta.
Auta meitä saamaan jälleen arjesta kiinni.
Jatka työtäsi meissä, Herra.
Tee meistä joka päivä vähän enemmän sinun kaltaisesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Miten sinun kesäsi on mennyt? Onko sinulla vaikeuksia saada arjesta kiinni? Ole itsellesi armollinen tässä prosessissa. Kaikella on aikansa ja paikkansa. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Pehmällä otteella saamme taas arjesta kiinni aivan varmasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *