kristityn elämä

Perjantai ja 13. päivä – mitä tehdä?

Perjantai ja 13. päivä - mitä tehdä?

Tänään on perjantai ja 13. päivä. Mitä tehdä? Minä suosittelen, että aloitat päiväsi Jumalan kanssa. Ei siksi, että on perjantai ja 13. päivä, vaan siksi, että se on paras tapa aloittaa mikä tahansa päivä. Kun elämme päivämme Jumalan kanssa, olemme turvassa, jopa silloin, kun perjantai on kuukauden 13. päivänä. Mistä tiedän? No, Raamattu kertoo meille sen.

Herra ei anna sinun jalkasi horjua,
väsymättä hän varjelee.
Ei hän väsy, ei hän nuku,
hän on Israelin turva.
Hän on suojaava varjo, hän on vartijasi,
hän ei väisty viereltäsi.
Päivällä ei aurinko vahingoita sinua
eikä kuunvalo yöllä.
Herra varjelee sinut kaikelta pahalta,
hän suojelee koko elämäsi.
Herra varjelee kaikki sinun askeleesi,
sinun lähtösi ja tulosi
nyt ja aina.

(Ps. 121:3-8)T

Kaikkivaltias Jumala suojelee meitä myös silloin, kun perjantai osuu kuukauden 13. päiväksi. Siksi se on kristityille juhlapäivä. Koska Jeesus Kristus nousi kuolleista, me olemme vapaita pimeyden valloista. Hyvästi taikausko, sinulla ei ole valtaa meihin.

Minä rukoilen, että Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja näkemisen hengen, niin että oppisitte tuntemaan hänet, ja että hän valaisisi teidän sisäiset silmänne näkemään, millaiseen toivoon hän on meidät kutsunut, miten äärettömän rikkaan perintöosan hän antaa meille pyhien joukossa ja miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Se on sama väkevä voima, jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaassa, ylemmäksi kaikkia valtoja, voimia ja mahteja, ylemmäksi kaikkia herruuksia, jotka mainitaan tässä ja tulevassakin maailmassa. Jumala on alistanut kaiken hänen valtaansa ja asettanut hänet kaiken yläpuolelle seurakuntansa pääksi. (Ef. 1:17-22)

Aivan mahtavaa, eikö totta? Me ole turvassa Jeesuksessa. Hallelujaa!

Perjantai ja 13. päivä – mitä tehdä?

Joten ei toivoteta taikauskoisia ajatuksia tervetulleiksi. Varsinkin jos ne yrittävät varastaan sinun rauhaasi tai iloasi, osoita niille tie ristin juurelle. Voitto taikauskosta on jo saavutettu, myös meille. Joten ei unohdeta sitä vapautta, mikä meillä jo on Kristuksessa.

Pitäkää varanne, ettei kukaan houkuttele teitä harhaan tyhjillä ja pettävillä viisauden opeilla, jotka nojautuvat ihmisten perinnäisiin käsityksiin ja maailman alkuvoimiin eivätkä Kristukseen. Hänessä on jumaluus ruumiillistunut koko täyteydessään, ja hänen yhteydessään myös te olette tulleet tästä täyteydestä osallisiksi. Hän on kaikkien valtojen ja voimien pää. (Kol. 2:8-10)

Aina kun on perjantai ja 13. päivä, juhli voittoa ja vapautta Kristuksessa. Juhli Jumalan lupauksia, jotka ovat voimassa aina, poikkeuksetta. Jumalan voima on paljon suurempi kuin osaamme edes kuvitella. Ja tämä sama voima on meidän Jumalan lapsina ja perillisinä. Joten meillä on paljon juhlittavaa. Ihan jokaisena päivänä. Hallelujaa!

Rakas Jumala,
Kiitos, että taistelit puolestamme jo ennen syntymäämme.
Kuinka ihmeellistä, että Jeesuksessa meillä on rauha ja turva.
Antaudumme sinulle, Herra.
Kuinka siunattuja olemmekaan lapsinasi ja perillisinäsi.
Kiitos, että annat meille kaiken tarvitsemamme.
Me ylistämme sinua ja riemuitsemme sinusta iankaikkisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Kamppailetko sinä taikauskon kanssa? Ei hätää, vie pelkosi ja ajatuksesi Jeesukselle. Anna hänen näyttää sinulle kuinka turhia ne ovat. Jeesuksen voitto ristillä kattaa aivan kaiken, myös pimeyden vallat ja taikauskoiset pelot. Älä yritä kantaa niitä (tai eksyttää niitä) yksin, Jeesus tekee sen helposti ja mielellään. Dumppaa kaikki ristin juurelle ja lähde jatkamaan matkaasi kevein askelin. Sitä on olla rakastettu Jumalan lapsi. Älä anna pois tätä vapautta. Sen sijaan, iloitse ja riemuitse! Ole suuresti siunattu, rakas ystäväni!

1 thought on “Perjantai ja 13. päivä – mitä tehdä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *