rukous

Raamatullinen valittamisen taito

Raamatullisen valittamisen taito

On kevät, pääsiäisaika, joten meidän pitäisi olla iloisia, eikö? Kuitenkin ihmiset tuntuvat koronan takia synkiltä ja masentuneiltakin. Raamatullinen valittamisen taito on sitä, mitä nyt kaipaamme. Raamatullinen valittaminen ei ole tavallista valittamista, sitä mitä ihmiset yleensä harjoittavat, varsinkin nyt korona-aikaan. Sen sijaan meidän pitäisi harjoittaa raamatullista valitusta. Mikä ero näillä on?

Minä korotan ääneni ja huudan avuksi Herraa. Minä korotan ääneni ja etsin apua Herralta. 3Hänelle minä kannan huoleni, hänelle kerron, mikä minua painaa. (Ps. 142:2-3)

Raamatullinen valitus johtaa toivoon, tavallinen valitus ei sitä tee. Valittaminen ei johdat meitä mihinkään eikä ainakaan nosta tunnelmaa. Sen sijaan raaamatullinen valitus kutsuu Jumalan osaksi kurjuuttamme ja saa meidät vastaanottavaisiksi Jumalalle ja hänen mahdollisuuksileen. Ja vaikka olosuhteemme eivät heti radikaalisti muuttuisikaan, nousee katseemme ongelmiemme yläpuolelle.

Raamatullinen valittamisen taito…

Usein saatamme ajatelle Psalmien kirjaa ainoastaan iloisena virsikirjana. Mutta reippaasti yli puolet psalmeista ovat valitusta. Elämä on kovaa, joten meidän pitää rukoilla valittaen. Tavallinen valitus ei auta, mutta raamatullinen valitusrukous auttaa.

Herra, sinua minä huudan avukseni. Minä sanon: sinä olet turvani, minun perintöosani elävien maassa. Kuule, kuinka vaikeroin, en jaksa enää! (Ps. 142:6-7a)

Raamatullinen valittaminen on yksi ylistyksen muodoista, Jumalaan luottamisen ilmentymä silloin, kun ei Jumalan avusta ole vielä tietoakaan. Se on myös avunpyytörukous Jumalalle, jotta hän rientäisi avuksemme.

Sinä muutit itkuvirteni karkeloksi, riisuit yltäni suruvaatteen ja puit minut ilon pukuun. Siksi minä laulan sinulle kiitoslaulun, laulan koko sydämestäni enkä vaikene. Herra, minun Jumalani, sinua minä ylistän nyt ja aina. (Ps. 30:12-13)

…on luottamuksen osoitus Jumalalle

Me olemme Jumalan lapsia, hän toivottaa meidät tervetulleeksi luokseen sellaisina kuin olemme, meidän ei tarvitse teeskeennellä tai näytellä hänen edessään. Sen sijaan Jumala ilahtuu aidoista tunteenilmaisuistamme ja rehellisestä puheesta. Siksi meidän tulee opetella raamatullinen valittamisen taito.

Raamatullinen valittaminen on sitä, että luotamme Jumalaan aivan kaikessa. Ei sokerihuurrettuja ilmaisuja tai pakotettua positiivisuutta. Vaan rouheaa elämänmakuisuutta Jumalaan edessä.

Raamatullinen valittaminen on Jumalan edessä odottamista, luottaen siihen, että hän tulee toimimaan ja vaikuttamaan puolestamme aikanaan. Valittaminen ei kestä loputtomasti, mutta se on osa sitä prosessia, joka muokkaa meistä enemmän Jumalan kaltaisia, valmistaa meitä taivaan iloon.

Oi Jumalamme, Jumalamme,
Tulemme eteesi tyhjinä ja väsyneinä, auta meitä, Herra.
Koko maailma kärsii, paranna meidät, Herra, erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevat.
Tuo pandemiaan jo päätös, pelasta meidät, Herra.
Näe kaikki ykinäiset ja masentuneet, ympäröi heidät armollasi.
Huudamme sinun puoleesi, Herra, anna meille rauhasi.
Vaikeinta on odottaa, kun emme tiedä milloin tämä loppuu. Herra, anna meille kärsivällisyyttä.
Miksi, oi miksi, meidän täytyy kärsiä, Herra, pidä meitä lähelläsi.
Herra, me käännymme puoleesi, meillä ei ole ketään muuta.
Siunaa meitä, Herra, tarvitsemme sinua niin kovasti.
Tapahtukoon tahtosi, me luotamme sinuun, nytkin ylistämme sinua.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä mieltä sinä olet raamatullisesta valittamisesta? Onko se sinusta erilaista kuin tavallinen valittaminen? Minusta on ihanaa, että saamme avoimesti ilmaista kurjuuttamme ja hätäämme ja tietää, ettei se vähennä Jumalan rakkautta meitä kohtaan. Kuulluksi tuleminen on niin tärkeää. Ja Jumalan kanssa kommunikointi aina vahvistaa uskoamme ja virittää toivoamme. Joten ei pysytä poissa Jumalan luota mistään syystä. Elvytetään raamatullinen valittamisen taito! Kaiken saamme aina tuoda luottavaisesti Jumalan tietoon. Silloin hän saa muuttaa meidänkin itkuvirtemme karkeloksi! Ole suuresti siunattu ja toivossa väkevä!


6 thoughts on “Raamatullinen valittamisen taito

  1. Tässä tosiaan on ajatusta! Ja lohdutustakin, kun tietää että saa valittaa sille, joka tahtoo kuunnella ja auttaa – saa valittaa oikealle taholle. Valoisia kevätpäiviä sinulle:)

  2. Minustakin tämä on hyvin lohdullista! Ja rohkaisevaakin! Kiitos, Metsäntyttö! Ole suuresti siunattu!

  3. Kiitos Mari-Anna taas tästäkin. Paastopodcastisi oli suuri ilo paastonaikana ja nyt korona-aikana ajatuksesi raamatullisesta valittamisesta on helpottavaa, lohdullista ja turvallista. Olet Jumalan siunaus ja suuri lahja. Hän siunatkoon sinua kaikessa edelleenkin. 🙏

    1. Kiitos, ihana Riitta-Liisa, lämmittävistä ja kannustavista sanoistasi. Hyvä kuulla, ettei työ ole mennyt hukkaan. Suuren Jumalan suurta siunausta myös sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *