kristityn elämä

Rakasta Jeesusta yli kaiken

Rakasta Jeesusta yli kaiken

Minä rakastan Jeesusta. Kuinka voisin olla niin tekemättä? Hän kuoli puolestani ja teki mahdolliseksi sen, että pääsin sovintoon Jumalan kanssa. Jeesuksen rakastaminen on itsestäänselvyys minulle. Entä sinulle? Vaikeammaksi asia tulee, kun Raamattu kehottaa meitä rakastamaan Jeesusta yli kaiken. Enemmän kuin itseämme. Jopa enemmän kuin lapsiamme. Ja jopa enemmän kuin itse elämää. Auts. Jeesuksen rakastaminen yli kaiken ei ole meille luontaista.

Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.” (Matteus 22:37-40)

”Joka rakastaa isäänsä tai äitiänsä enemmän kuin minua, ei kelpaa minulle, eikä se, joka rakastaa poikaansa tai tytärtänsä enemmän kuin minua, kelpaa minulle. Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, se ei kelpaa minulle.” (Matteus 10:37-38)

Rakasta Jeesusta yli kaiken

En tiedä sinusta, mutta minua äitinä nämä jakeet koskettivat syvästi. Minulla on poika ja tytär ja otan äitiyden aika vakavasti, iloisesti mutta vakavasti. Koen kutsumuksekseni kasvattaa heidät hyvin, opettaa heidät rakastamaan Jeesusta ja löytämään rauhan hänessä. Mutta siitä seuraa dilemmani. Minä kyllä sanon rakastavani Jeesusta yli kaiken. Haluan sitä epätoivosesti. Mutta laitanko kuitenkin lapseni Jeesuksen edelle? Sillä mietin aina, miten mikäkin ratkaisu vaikuttaisi lapsiini ja tämä vaikuttaa ratkaisuihini. Ja sehän on ihan luonnollista, ihan odotettukin asia. Mutta rakastanko sittenkään Jeesusta yli kaiken?

Haluaisin ajatella, että rakastan Jeesusta yli kaiken. Mutta lapseni ovat heikkouteni. Olenko halukas antamaan myös heidät Herralle? Haluan tehdä niin. Ja teoriassa olen tehnytkin niin. Mutta entä käytännössä? En ole siitä niinkään varma. Herra, armahda! Meidän ensisijainen uskollisuutemme tulee olla Jeesukselle, ei perheelle. Ymmärrän sen, mutta elänkö sen mukaisesti? Teenkö ratkaisuni perustuen vain olemalla Jumalalle kuuliainen vai vaikuttavatko muutkin asiat ratkaisuihini? Pahoin pelkään, että juuri näin siinä käy.

Miten voimme tehdä näin?

Käsky rakastaa Jeesusta yli kaiken on siis annettu. Se ei ole luontainen toimintatapamme. Miten sitten voimme tehdä niin? Me emme siihen yksin pysty, mutta onneksi Jumala voi tämän meissä saada aikaan. Jumala tarjoaa meille kaiken, minkä tarvitsemme tehdäksemme sen, aivan kuten hän tarjosi kaiken pelastustamme varten. Tarvitsemme siihen Jumalan voimaannuttavaa armoa. Ensimmäiseksi opimme luottamaan, että Jumala haluaa hyviä asioita myös lapsillemme, meidän ei tarvitse toimia portinvartijana. Jumalan armon avulla opimme hitaasti sekä luottamaan Jumalaan että heittäytymään Jeesuksen varaan, rakastamaan häntä yli kaiken. Lopuksi voimme kaikki paremmin. Koska juuri näin Jumalan rakkaus toimii: me emme koskaan joudu huijatuiksi seuratessamme Jumalan tahtoa, vaan tulemme suuresti siunatuiksi.

 

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että seuraamme sinua ja rakastamme sinua eniten
vain teoriassa, eikä käytännössä.
Näytä meille miten rakastaa sinua eniten,
miten seurata sinua yhtään empimättä.
Haluamme olla kokonaan sinun.
Joten antaudumme sinulle kokonaan,
annamme sinulle itsemme, perheemme, kaikkemme.
Tapahtukoon vain sinun tahtosi elämässämme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakastatko sinä Jeesusta …. yli aivan kaiken? Onko tämä sinulle helppoa joka tilanteessa? Mistä olet saanut avun? Ole siunattu, ystäväni. Jumalan armo on voimasi myös tässä. Me tarvitsemme Jeesusta joka hetki, mutta hän on luvannut olla kanssamme maailman loppuun asti. Joten iloitaan näin suurenmoisesta Jumalasta. Hän opettaa meille, miten laitamme Jeesuksen kaiken edelle arjen keskelläkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *