usko

Usko on vastaanottamista

usko on vastaanottamistaEikö olekin ihmeellistä, että usko on vastaanottamista. Eikä yrittämistä, yrittämistä, ja yrittämistä. Usko on aina ja ikuisesti vain vastaanottamista. Jumala on aina ensin, meidän yrityksemme vasta sitten. Uudestaan ja uudestaan Jumala lahjoittaa lapsilleen siunauksiaan. Usko on juuri Jumalan lahjojen vastaanottamista: hänen armonsa, hänen rakkautensa, hänen rauhansa ja hänen ilonsa vastaanottamista. Sitten vasta, kun olemme täyttyneet hänen armostaan aivan ääriään myöten täyteen, on meidän vuoromme vastata Jumalan rakkauteen rakastamalla häntä ja ihmisiä ympärillämme. Mutta Jumala on aina ensin.

Me rakastamme, koska Jumala on ensin rakastanut meitä. (1. Joh. 4:19)

Usko on vastaanottamista

Jotkut ihmiset eivät pidä siitä, että usko on vastaanottamista. Mutta emme voi ansaita pelastusta, vaikka kuinka haluaisimme maksaa siitä. Voimme vain vastaanottaa sen yksin armosta, yksin uskosta, yksi Jeesuksen tähden. Mutta vastaanottaminen ei lopu edes pelastukseen. Martti Lutherkin on sanonut, olemme kaikki kerjäläisiä. Tarvitsemme Jumalan armoa voimaannuttamaan meitä elämään ja rakastamaan kuten Kristus ihan elämämme jokaisena päivänä.

Miten suuri ilo onkaan vastaanottaa uskon lahja. Toki se vetää meidät nöyriksi, mutta usko voidaan saada vain vastaanottamalla. Mielestäni se on kuitenkin ennen kaikkea vapauttavaa, uskomattoman anteliasta ja rohkaisevaa. Jumala rakastaa meitä niin paljon, että hän tekee kaikkensa, että me voimme elää hänen yhteydessään. Tämä saa minut ihmetyksen ja ihailun valtaan. Jopa hyvät teot, joita tulemme tekemään, on valmistettu edeltä käsin meitä varten. Totta tosiaan, usko on vastaanottamista. Avataan siis sydämemme ja mielemme, että Jumala voi täyttää ne ääriään myöten täyteen, niin että hänen lahjoistaan riittää kaikille läheisillemmekin.

 

Rakas Jumala,
Se, että usko on vastaanottamista, siunaa meitä valtavasti.
Sinä näet valtavasti vaivaa meidän tähtemme,
haluat antaa meille lahjoja lahjojen perään.
Ihmettelemme ja ihailemme sinua syvästi.
Juuri sinun pohjaton rakkautesi saa meidät haluamaan
yhä lähemmäksi sinua.
Tapahtukoon sinun tahtosi meidän elämässämme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, sinä olet Jumalan silmäterä. Iloitse ja riemuitse siitä. Ota kaikki se, mitä Jumala haluaa sinulle lahjoittaa vastaan ja laita käyttöön. Pysy lähellä Taivaan Isää ja saat nauttia vapauttavasta ja voimaannuttavast uskosta elämäsi jokaisena päivänä!

1 thought on “Usko on vastaanottamista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *