armoa arkeesi

Opetuslapseus on kutsu

Opetuslapseus on kutsuOpetuslapseus ei saa meitä ehkä hihkumaan onnesta. Ennemminkin saatamme nähdä sen tylsänä tai väsyttävänä vaatimuksena, jota emme ole kovin innokkaita toteuttamaan. Se ehkä muistuttaa meitä keittiötöistä tai muista pakollisista askareista, jotka mieluummin jättäisimme tekemättä. Mutta opetuslapseus ei ole vaatimus, vaan kutsu Kristuksen syvempään tuntemiseen. Se on alku elämänmittaiseen prosessiin tulla Kristuksen kaltaiseksi. Miten niin se ei ole vaatimus yrittää tehdä itsestäsi sellainen kuin Jumala haluaa, saatat kysyä. Koska se ei ole sinun tehtäväsi, sinä et tee itsestäsi yhtään mitään. Se on Jumalan tehtävä. Joten rentoudu ja vastaanota Jumalan ihmeellinen armo.

Jumala saa teissä aikaan sen, että tahdotte tehdä ja myös teette niin kuin on hänen hyvä tarkoituksensa. (Fil. 2:13)

Opetuslapseus on kutsu

Opetuslapseus on Jumalan armon työskentelyä meissä, ei meidän omavoimaista ponnistelua. Meidän tehtävämme on vain  pysyä Jeesuksessa niin, että Pyhä Henki voi tehdä meissä työtään. Jumala pitää kaikesta muusta huolen. Me kasvamme armossa, kun pysymme Kristuksessa, niin yksinkertaista se on. Joten nauttikaamme Jumalan armosta. Mitä enemmän nautimme Jeesuksesta, sitä enemmän kasvamme armossa. Näetkö, opetuslapseus on suunniteltu siunaamaan meitä. [Niin kuin edellisessä blogissani jo sanoin: usko on vastaanottamista alusta loppuun.]

Usko ja opetuslapseus ovat Jumalan välineitä meidän siirtämiseen sieltä missä olemme sinne minne Jumala meidät haluaa. Se voi tuntua aivan mahdottomalta. Ja sitä se varmaan olisikin, jos se olisi meidän varassamme. Mutta se ei ole. Se on Kristuksen varassa. Joten kaikki hyvin, tulemme aikanaan sinne pääsemään. Sillä välin meidät on kutsuttu viettämään aikaa Jeesuksen kanssa, nauttimaan Jumalan armosta ja jakamaan sitä muiden kanssa. Opetuslapseus on kutsu syvempään Kristuksen tuntemiseen. Enemmän Jeesusta, enemmän armoa, enemmän luottamusta, enemmän rauhaa, enemmän iloa. Kyllä, kiitos!

 

Rakas Jumala,
Miten voit olla niin hyvä meitä kohtaan?
Me luulemme opetuslapseutta rasitteeksi,
mutta sinä teet siitä kutsun läheisempään yhteyteen kanssasi,
sillä sinä haluat meidän tuntevan sinut läpikotaisin.
Kiitos, kun jatkat meidän kutsumistamme;
kiitos, kun haluat antaa meille enemmän itsestäsi.
Me vastaamme sinulle: kyllä.
Kyllä, kiitos, anna meille enemmän itsestäsi.
Näytä meille miten voimme tulla enemmän sinun kaltaiseksesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö ole aivan mahtavaa armoa kuulla, että koko elämämme on Kristuksen varassa? Ja että kun olemme Kristuksen omia, Pyhä Henki tekee meissä muutoksia Jumalan tahdon mukaisesti? Me saamme vain nauttia Jeesuksen kanssa elämisestä ja jakaa ylösnousemusiloa muillekin. Tämän kun oikein ymmärrämme, turhat huolet ja murheet katoavat taivaan tuuliin. Joten ole siunattu, ystäväni. Painaudu Jeesuksen syliin ja jätä murheet ristin juurelle. Kaikki on hyvin. Enemmän kuin hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *