uskossa kasvaminen

Uskossa kasvamisen prosessi

Uskossa kasvamisen prosessi

Ajattelen, että on suuri siunaus, ettei kristittyjen odoteta olevan täydellisiä. Martti Luther on sanonut ”kristitty ei ole koskaan valmis vaan aina valmistumassa”. Uskossa kasvamisen prosessi on jatkuvaa. Jumala tekee työtään meissä. Hitaasti mutta varmasti me tulemme yhä enemmän sellaisiksi, miksi meidät on tarkoitettu.

Valitettavasti voimme viivästyttää tätä prosessa omilla valinnoillamme. Jos aina valitsemme, mikä on kätevää, oman mielen mukaista tai turvallista, silloin emme luota Jumalaan vaan itsemme ja siten rajoitamme elämäämme. On niin helppoa pitää elämämme päällisinpuolin riskittömänä, mutta se usein myös hidastaa kasvuamme.

Älkää rakastako maailmaa, älkää sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaudella ei ole hänessä sijaa. 16. Sillä mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä. 17. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti. (1. Joh. 2:15-17)

Mitä sitten voimme tehdä? Miten voimme olla häiritsemättä Jumalan työtä meissä? Voimmeko mitenkään edesauttaa uskossa kasvamisen prosessia? Kyllä voimme. Tärkein asia on antautua Jeesukselle ja elää hänessä. Sillä tavoin annamme Jumalalle vapaat kädet toimia meissä ja meidän kauttamme. Sillä Jumala ei tunkeudu elämäämme ilman lupaamme.

Uskossa kasvamisen prosessi…

Tämä ensimmäinen askel voi tuntua liian itsestäänselvältä. Totta, me kaikki tiedämme sen. Mutta silti aliarvostamme sitä jatkuvasti. Luovumme sen toteuttamisesta aivan liian helposti. Ja se hidastaa uskossa kasvamisen prosessia meissä. Uskova ihminen elää ja hengittää Jumalaa ja niin ei tapahdu, jos elämme oman päämme mukaan.

Niin, lapseni, pysykää Kristuksessa, jotta hänen ilmestyessään voimme astua rohkeasti esiin emmekä joudu häveten väistymään hänen luotaan, kun hän saapuu. (1. Joh. 2:28)

Seuraavat askeleet auttavat meitä touttamaan ensimmäistä askeltä (viipyilemään Jeesuksessa). Tärkein asia on siis elää Jeesuksen kanssa. Nämä seuraavat askeleet eivät ole missään erityisessä järjestyksessä eikä lista ole tyhjentävä, sillä jokainen ihminen toivottavasti luo oman listan, mikä auttaa juuri häntä kasvamaan lähemmäksi Jeesusta.

  • Rukoile paljon. Kuuntele, mitä Jumalalla on sanottavaa juuri sinulle.
  • Uskalla ottaa riskejä Jumalalle. Lähde pois mukavuusalueeltasi, jotta sinun pitää turvautua Jumalaan eikä omaan pankkitiliisi tai turvaverkkoosi.
  • Lue Raamattua, vaikka vain jae tai pari päivässä pitää sinut lähempänä Jumalaa.
  • Luovu jostakin Jumalan takia. Ei siksi, että saisit siitä pisteitä, vaan siksi, että sillä tavalla luot Jumalalle enemmän tilaa elämässäsi.

…on elinikäinen

Uskossa kasvamisen prosessi on elinikäinen. Kristittynä oleminen on oman elämän jakamista Jumalan kanssa. Liian usein vain unohdamme tämän. Mutta jos kerran Jumala on elävä Jumala, ei ole viisasta jättää Jumalaa pois laskuista. Ajattele miten paljon mielekkäämpää elämä on Jumalan kanssa. Joten taistele kaikkea sitä vastaan, mikä yrittää varastaa aikaasi Jumalan kanssa.

Jakaessamme arkielämäämme Jumalan kanssa kasvamme uskossa pikku hiljaa ja meistä tulee yhä enemmän Kristuksen kaltaisia. Tämä ei tapahdu uskonnolisuutemme tai hyvyytemme tai tekojemme vuoksi vaan yksin Pyhän Hengen tähden. On aivan mahtava lahja saada jakaa elämä Jeesuksen kanssa. Tartutaan tähän lahjaan, vastaanotetaan se omalle kohdalle ja iloitaan ja riemuitaan siitä. Jumala on kanssamme, tässä ja nyt. Hallelujaa.

Rakas Jumala,
Me olemme sinulle velkaa niin monista asioista.
Kiitos, että tarjoat meille elämän ja pelastuksen.
Eikä siinä edes vielä ole kaikki,
sinä haluat jakaa kaiken kanssamme.
Vedä meidät luoksesi, Herra.
Auta meitä taistelemaan kaikkea sitä vastaan, mikä yrittää pitää meidät poissa luotasi.
Tee meistä itsesi kaltaisia.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mietityttääkö sinua uskossa kasvamisen prosessi? Joskus meistä tuntuu siltä, ettemme kasva uskossa yhtään, mutta me emme useinkaan itse näe sitä kasvua, joten ei stressiä. Meidän tehtävämme on pysyä Jeesuksessa, Jumala huolehtii lopusta. Mutta totta kyllä, että nykyaikainen elämä kaikkine virikkeineen kyllä imaisee meidät kokonaan, jos emme pidä varaamme. Joten tsempataan ja pidetään kommunikaatiokanavat auki taivaaseen. Olemme juuri niin lähellä Jeesusta kuin haluamme. Ole suuresti siunattu, ystäväni!

2 thoughts on “Uskossa kasvamisen prosessi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *