kristityn elämä

Johdatuksen etsiminen

Johdatuksen etsiminen

Kaikkein turhauttavinta Jumalan johdatuksessa on se, että se tapahtuu Jumalan aikataulussa ja Jumalan tahdon mukaan. Tottakai sen pitää ollakin niin. Mutta voi miten tahtoisimmekaan saada sen silloin, kun itse haluamme sitä. Jos kerran haluamme tehdä Jumalan tahdon, miksi sitten on joskus niin vaikeaa tietää, mitä tehdä seuraavaksi? Jumalan ajatukset ovat todellakin korkeampia kuin meidän. Jumalalle johdatuksen etsiminen on yhtä tärkeää kuin sen toteutuminen.

»Minä opetan sinua», sanoo Herra, »minä osoitan sinulle oikean tien. Minä neuvon sinua, katseeni seuraa askeleitasi.» (Ps.32:8)

Katsos, kaikkein tärkein ja ihmeellisin asia ihmisten elämässä on kommunikoida kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Se voi kuulostaa hullulta tai saavuttamattomalta, mutta ei se niin ole. Jumalan lasten mansikkapaikka on Jumalan läsnäolossa. Ja sinne johdatuksen etsiminen päättyy, sieltä löytyvät vastaukset.

Sinä osoitat minulle elämän tien, sinun lähelläsi on ehtymätön ilo, sinun oikealla puolellasi ikuinen onni. (Ps. 16:11)Y

Johdatuksen etsiminen

Joskus Jumala vastaa rukouksiimme nopeasti ja se on todella mahtavaa. Toisella kertaa meitä kehotetaan odottamaan. Ja se on hyvin vaikeaa. Joskus taas emme saa vastausta ja silti meidän pitää tehdä päätöksiä. Mitä sitten tehdään? Miten edetä, kun emme saa selvää ohjeistusta?

Jos olemme luovuttaneet kaiken kyseisen päätökseen liittyvät asiat Jumalalle ja sittenkään emme saa mitään selkeää johdatusta (esim. suljettuja tai avattuja ovia, rauhaa tai rauhattomuutta), olemme vapaita tekemään valinnan itse.

Usein kerron Jumalalle päätöksen liittyvästä aikataulusta, esim. päätös pitää tehdä kahden viikon kuluttua. Ja jos Jumala ei kerro minulle jotakin sitä ennen, teen sitten päätöksen parhaani mukaan.

Joskus joudumme valitsemaan kahden huonon vaihtoehdon väliltä. Toisella kertaa voimme valita sen, mitä haluamme eniten. Mutta tiedä, että voit tehdä päätöksen itse, jos selkeää johdatusta ei tule. Sinun ei tarvitse pysyä passiivisena, jos sinua ei ole kehotettu odottamaan. Silloin meidän tulee odottaa kunnes Jumala antaa luvan edetä. Tiedän, odottaminen voi olla todella vaikeaa, mutta se kuitenkin kannattaa.

Loppujen lopuksi, johdatuksen etsiminen ei ole niin vaikeaa miltä se saattaa tuntua. Kaikkein tärkein asia on pysyä Jeesuksessa. Kun vietämme aikaa Jeesuksen seurassa, me kuulemme Jumalan äänen. Ja voimme edetä rohkeasti, sillä Jumala on aina kanssamme.

Rakas Jumala,
Kiitos, että halajat kommunikoida kanssamme.
Antaudumme sinulle aivan kokonaan.
Johdata meitä selkeästi, Herra.
Avaa korvamme kuulemaan ja silmämme näkemään, mitä sinä teet elämässämme.
Tee meidät rohkeaksi jakamaan hyvyyttäsi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Onko sinusta johdatuksen etsiminen vaikeaa? Minusta on lohduttavaa tietää, että Jumala arvostaa sitä prosessiakin (eikä vain lopputulosta). Tärkeintä on siis vain viipyä Jumalan luona, hän hoitaa loput armossaan. Ehkä se kaikkein vaikein osa johdatuksta onkin suostuminen johdatukseen, antautumaan ehdoitta Jumalalle. Tähänkin me kapinalliset saamme apua Jumalalta. Kerrotaan siis rohkeasti Taivaan Isälle haluttomuudestamme viipyä hänen luonaan ja pyydetään apua tähän. Sillä ei meillä ole muut pysyvää ja rakkaudellista tässä maailmassa kuin pyhä Jumala. Mutta hänessä meillä on kaikki, jos vain haluamme ottaa vastaan. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jumala on kanssasi!

1 thought on “Johdatuksen etsiminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *