kristityn elämä

Vahvistu Jeesuksessa, rukoile väkevästi

Vahvistu Jeesuksessa, rukoile väkevästi - mariannastalnacke.comMitä tahansa elämässäi onkin meneillään, vahvistu Jeesuksessa ja rukoile väkevästi. Saatat mielessäsi kysyä, mitä tarkoittaa olla vahva Kristuksessa. Erinomainen kysymys. Se tarkoittaa sitä, että vastaanotat voimaa Jeesukselta etkä yritä pärjätä omien voimiesi varassa. Sillä Jumalan resurssit ovat mittaamattomat toisin kuin meidän omamme. Kun muistamme tämän, saamme sekä voimaa että rohkaisua samalla kertaa. Näin olemme valmiit rukoilemaan.

Vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä (Ef.6:10).

Vahvistu Jeesuksessa, rukoile väkevästi

Aivan kuten tarvitsemme voimaa Jeesukselta elääksemme, tarvitsemme myös tukea Pyhältä Hengeltä rukoillaksemme väkevästi ja lakkaamatta. Juuri tämä on Raamatun mukaan kutsumuksemme: rukoilla hellittämättä, ei vain omien asioidemme puolesta, vaan myös maailman kaikkien kristittyjen puolesta. Ja eikä siinä edes vielä kaikki: koko maailma kaipaa rukouksia pelastumisensa puolesta. Siinäpä työsarkaa.

Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta. (Ef.6:18)

Ei meitä ole laitettu tänne maailmaan vain huvittelemaan. Meidät on kutsuttu elämään kuten Jeesus, Jumalan kunniaksi. Joten meidän pitää myös oppia rukoilemaan kuten Jeesus. Se on kova tavoite. Itse asiassa emme edes pysty siihen omin voimin. Mutta kun vahvistumme Jeesuksessa ja vastaanotamme tukea Pyhältä Hengeltä, pystymme rukoilemaan niin kuin Jeesus. Hellittämättä ja väkevästi.

Rukous muuttaa maailmaa

Rukous on siunattu ja voimallinen tapa olla Jumalan työtovereita. Tiedäthän, että meillä on elävä, rukouksia kuuleva ja ihmeitä tekevä Jumala, joka haluaa kuulla rukouksiamme. Meitä kutsutaan vahvistumaan Jeesuksessa ja rukoilemaan väkevästi. Sillä tavalla muutamme maailmaa Jumalan kanssa. Charles Spurgeon on sanonut, ettei rukous ole aivojumppaa eikä esittävää taidetta, vaan se on hengellistä viestintää taivaan ja maan luojan kanssa.

Totta tosiaan, meillä kaikilla on pyhä kutsu rukoilla hellittämättä ja väkevästi. Miten tämä kutsu toteutuu sinun elämässäsi on sinun ja Jumalan välinen asia. Mutta aivan varmaa on, että sinut on kutsuttu vahvistumaan Jeesuksessa ja rukoilemaan väkevästi. Tämä on sekä etuoikeus että kunniatehtävä. Sillä rukous on samanaikaisesti sekä suloinen keidaspaikka ja kurkistusluukku taivaaseen että voimatyökalu muutta maailmaa Jumalan kanssa. Ei unohdeta tätä. Itse asiassa, otetaan se heti käyttöön: rukoilkaamme.

 

Rakas Jumala,
Olet kutsunut meidät vahvistumaan Jeesuksessa
ja rukoilemaan väkevästi,
ei omassa voimassamme,
vaan Jeesuksen voimassa
ja Pyhästä Hengestä jatkuvasti voimaantuen.
Kiitos kun olet uskonut meille näin suuren tehtävän.
Auta meitä rukoilemaan hellittämättä ja
pidä mielessämme pelastussuunnitelmasi.
Innosta ja sytytä henkemme sinun palvelukseesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Saatko sinä voimaa Jeesukselta ja voimaannutko Pyhästä Hengestä? Onko rukous sinulle elämäntapa? Haastan sinut, ystäväni, rukoilemaan hellittämättä ja lakkaamatta. Maailmantilanne vaatii rukoustamme. Rukouksillasi on merkitystä: ne muuttavat maailmaa Jumalan kanssa. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Vahvistu Jeesuksessa, rukoile väkevästi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *