kristityn elämä

Vapaudessa eläminen

Vapaudessa eläminen

Tänään jaan kanssanne erään sitaatin, joka mielestäni upeasti erottelee ’pelastettuna olemisen’ ja ’vapaana elämisen’. Se muistuttaa meitä siitä, että ei edes taakoista vapautuminen tai pelastuminen ole vielä kaikkea, mitä Jumala meille haluaa tarjota. Hän haluaa meidän myös elävän vapaudessa, ilossa ja valossa. Sillä hän on valmistanut kaiken siten, että todella voimme niin tehdä. Ja silloinkaan vapaudessa eläminen ei tapahdu meidän voimastamme, vaan Jumalan voimasta ja armon avulla.

Sinun säädöstesi mukaan minä tahdon elää,
ja siksi voin kulkea kevein mielin.
(Psalm1 119:45)

Vapaudessa eläminen

Tässä siis sitaatti Christine Caineltä: ”Pelastettuna oleminen ja vapaudessa eläminen eivät ole samoja asioita. Ensimmäinen tapahtuu Jeesuksen toimesta, mutta meidän itsemme on toteutettava jälkimmäinen hänen voimassaan ja hänen armonsa avulla’. Jumala on valmis tarjoamaan voimansa ja armonsa meille, jotta voimme valita vapaudessa elämisen. Mitä sinä valitset? Otatko sinä uskon askeleita vapauteen? Vai annatko pelon pitää sinut pelossa ja pimeydessä?

Ja näin tehkää vapaiden tavoin — älkää niin kuin ne, joilla vapaus on pahuuden verhona, vaan niin kuin Jumalan orjat. Osoittakaa kaikille arvonantoa, rakastakaa uskonveljiä, pelätkää Jumalaa, kunnioittakaa keisaria. (1. Piet. 2:16-17)

Uskon todeksi eläminen

On aikaa alkaa elää uskoamme todeksi. Ei omassa voimassamme, mutta Jumalan voimassa ja hänen armonsa avulla. Kun elämme vapaudessa, voimme kokea kaiken sen, minkä Jumala on tarkoittanut meille. Silloin emme ole synnin emmekä edes toisten ihmisten mielipiteiden orjia. Joten voimme elää ja rakastaan niinkuin Jeesus, sillä siitä juuri on kysymys: silloin Jeesus, emme me, elää ja rakastaa kauttamme.

Minua kuitenkin askarruttaa tämä asia: miksi Jumalan lapset päättävät olla elämättä vapaudessa? Ihan vain siitä syystä, että uskominen tekisi meistä (tai elämästä) jotenkin ikävystyttäviä ja tylsiä. Kun tosiasiassa vapaudessa eläminen tekee meistä (ja elämästä) kepeitä ja armollisia. Ja kuitenkin juuri silloin – ja vain silloin – me olemme todella avoimia vastaanottamaan Jumalan siunaukset. Vapaudessa eläminen muuttaa kaiken. Ajattelepa. Vapaus teeskentelemisesta ja epätoivosesta yrittämisestä olla tarpeeksi hyvä tai tehdä tarpeeksi paljon. Kaikki tämä vapaus on mahdollista Jeesuksessa. Kyllä vain, minä aion jatkaa vapaudessa elämistä. Mikää muu ei anna tällaista kaikenkattavaa vapautta. Ja iloa.

Rakas Jumala,
Kiitos, että lähetit Jeesuksen vapauttamaan meidät surman suusta.
Anna meille anteeksi, että emme kuitenkaan elä vapaudessa,
varsinkin kun tarjoat meille voiman tehdä niin Jeesuksessa.
Anna meille ikuinen innostus vapaudessa elämiseen.
Näytä meille mitä kaikkea se tarkoittaa,
anna meidän kokea mitä kaikkea vapaus sinussa voi olla.
Elä meidän kanssamme, pysy aina luonamme.
Kiitos, Herra! Me rakastamme sinua.
Jeesuksen nimessä,
Amen

P.S.

Mitä sinä ajattelet? Eroaako pelastettuna olo ja vapaudessa eläminen toisistaan? Usein ihmiset tyytyvät omassa voimassaan elämisen, vaikka tarjolla olisi taivaallista apua ja vapautta meitä painavista asioista. Elä sinä rohkeasti, ystäväni. Valitse Jeesus ja valitse hänen voimassaan ja armonsa avulla vapaudessa eläminen. Se on sitä todellista elämää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *