armoa arkeesi

13 syytä toivoon

13 syytä toivoonNiin kauan kuin on elämää, on toivoa, sanotaan. Ja kyllähän se on totta: mikään ei ole ohi ennen kuin otamme viimeisen henkäyksemme. Mutta entä jos kääntäisimme sanonnan toisin päin: niin kauan kuin on toivoa, on elämää? Sillä niin minä asian näen. Niin kauan kuin meillä on toivoa, me olemme elossa. Myös kuoleman jälkeen. Niin kauan kuin meillä on Jeesus, meillä on Elämää. Ja kun meillä on Jeesus, meillä on aina syytä toivoon. Mikään ei voi riistää sitä meiltä.

Koska toivo on niin tärkeä osa elämää, olen listannut 13 syytä toivoon. Varmaankin ihmettelet miksi olen valinnut juuri 13 syytä. Totta kai olisin voinut jatkaa keksiä loputtomiin syitä toivoon, joten minun piti lopettaa johonkin. Valitsemalla juuri 13 syytä toivoon, korostan toivon voimaa. Kun toivomme perustuu Jeesukseen, numerosta 13 tulee meidän onnennumeromme. Koska elämä on kovaa, tarvitsemme syitä toivoon. Joten pidä tämä listä lähistölläsi ja kun tarvitset rohkaisua, tiedät mistä löydät syitä toivoon.

13 syytä toivoon

 1. Jumala on todellinen. Tämä maailma ei ole kaikki, mitä on.
 2. Jumala välittää, Jumala huolehtii sinusta. Olet hänen silmäteränsä.
 3. Jumala rakastaa sinua. Aina ja iankaikkisesti.
 4. Toivo ei ole kuollut. Jeesus on elossa ja voi hyvin.
 5. Ylösnousemus muuttaa kaiken. Sama voima toimii nyt myös Jumalan lasten elämässä.
 6. Me olemme pelastettuja yksin uskosta, yksi armosta, emme omien ansioidemme mukaan. Hallelujaa!
 7. Kristus on voimanlähteemme, emme me. Kääntykäämme hänen puoleensa.
 8. Sinä olet tarpeeksi. Ja Jeesus on enemmän kuin tarpeeksi.
 9. Kristillinen toivo on enemmän kuin toiveajattelua. Usko toimii.
 10. Jumala on aina läsnäoleva apumme. Emme ole koskaan yksin.
 11. Jumala johdattaa kulkuamme. Joten: rentoudu. Kaikki on juuri niin kuin pitää.
 12. Jumala odottaa sinun kääntymistäsi hänen puoleensa. Joten älä edes yritä pärjätä yksin, ota armo vastaan.
 13. Kaikki on valmistettu. Parempia aikoja edessäpäin!

Jumala tuhlailee armoaan meihin

Kuten varmaan huomaan, Jumala ihan tuhlailee toivoaan meihin. Jotta me emme koskaan jäisi ilman toivoa. Hän tarjoaa meille toivoa toivon päälle, jotta me voisimme aina tuntea hänen rakkautensa ja huolenpitonsa. Jumala on niin antelias, että hän antaa meille niin yltäkylläisesti toivoa, ettei meidän enää tarvitsisi olla epävarmoja, rakastaako Jumala meitä vai ei. Sillä Jumala pitää jokaisen antamansa lupauksen.

Eikä toivo ole turha, sillä Jumala on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme antamalla meille Pyhän Hengen. (Room. 5:5)

Joten uskalla toivoa. Tanssi siinä. Elä sinä. Aina ja iankaikkisesti.

 

Pyhä Jumala,
kiitos kun tuhlailet toivoa meihin.
Täytä sydämemme ja mielemme rakkaudellasi, toivollasi ja armollasi.
Lähetä Pyhä Henki todistamaan meille aamulla, päivällä ja illalla niin
että voisimme elää ja hengittää toivoa.
Kiitos, että annat meille aina uusia syitä riippua toivossa.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Tiedäthän, rakas ystävä, että kaikki Jumalan lupaukset ja siunaukset (usko, toivo, ilo, rauha, rakkaus, iankaikkinen elämä) ovat myös sinun, jos haluat ne vastaanottaa. Pyydä, niin saat. Äläkä pyydä vain kerran, vaan pyydä usein ja enemmän. Jumala haluaa siunata sinua ja varustaa matkallesi. Ottakaamme siis iloiten vastaan kaikki se, mitä Jumala haluaa meille antaa!

2 thoughts on “13 syytä toivoon

 1. […] Joskus minua syytetään siitä, että olen liian iloinen ja toiveikas. Mutta hyvänen aika! Voiko ihmisellä olla liikaa toivoa? Minun mielestäni ei voi. Sillä ainakin minun toivoni on Kristuksessa, eikä meillä voi koskaan olla liikaa Kristusta. Katsos, iloni tai toivoni ei perustu olosuhteisiin, toiveajatteluun tai tuskan kieltämiseen. Toivoni perustuu Jumalaan ja hänen Sanaansa, joka kertoo minulle, että Jumalalla on viimeinen sana, ei vihollisillani, olosuhteillani tai peloillani. Sinä kysyt, kuinka olla aina toivoa täynnä. Tässä on minun käsitykseni asiasta. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *