uskossa kasvaminen

Yhteys Jumalan kanssa

Yhteys Jumalan kanssa.

Tämän postauksen kirjoittaminen alkoi odottamattomalla tavalla. Näin nimittäin unta, että kirjoitin blogia jostakin Andrew Murrayn sitaatista. Joten tänä aamuna päätin lueskella hänen kirjoituksiaan. Ja ihastuin tähän sitaattiin, joka summaa upeasti millaista on yhteys Jumalan kanssa.

”Lahjan antaja on enemmän kuin lahja; Jumala on enemmän kuin hänen siunauksensa. Ja se, että me joudumme odottamaan Jumaaa on ainut tapa oppia löytämään elämämme ja ilomme hänessä. Oi, jospa Jumalan lapset vain tietäisivät, miten upea Jumala heillä on ja mikä etuoikeus on olla yhteydessä hänen kanssaan, niin he riemuitsisivat hänessä! Silloinkin kun Jumala odotuttaa heitä, he oppivat ymmärtämään entistä paremmin. ’Kuitenkin Herra vain odottaa, että voisi olla teille armollinen (Jes.30:18). Jumalan odottaminen on korkein todiste Jumalan armollisuudesta.”

Miksi tämä sitaatti sitten on erityinen? Se kertoo syvällisesti kristinuskon ihanuuden. Monet ovat jo sen unohtaneet tai eivät ole koskaan sitä ymmärtäneet.

Joka pitää hänen käskynsä, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. Ja sen, että hän pysyy meissä, me tiedämme Hengestä, jonka hän on meille antanut. (1. Joh. 3:24)

Yhteys Jumalan kanssa

Myönnän kyllä, että joskus on turhauttavaa odottaa pitkiä aikoja Jumalan vastaamista. Mitään ei näy tapahtuvan ja meitä pyydetään vain odottamaan, rukoilemaan, mietiskelemään Sanaa ja pysymään Jeesuksessa. Mutta salaisuus ei olekaan siinä, että saisimme vastauksia tai saisimme jotkut asiat tehdyksi, jotta voisimme jatkaa matkaamme jonnekin muualle.

Salaisuus on prosessissa, jossa opimme tuntemaan Jumalaa. Vain siten voimme kokea Jumalan ihmeellistä läsnäoloa ja löydämme elämämme ja ilomme hänessä. Yhteys Jumalan kanssa on parasta mitä on. Me emme vain tiedä sitä, ennen kuin koemme sen. Joten älä lopeta taivaan porteilla koputtelemista ennen kuin voit sanoa niin kuin Paavali:

Pidän todella sitä kaikkea pelkkänä tappiona, sillä Herrani Kristuksen Jeesuksen tunteminen on minulle arvokkaampaa kuin mikään muu. (Fil.3:8) 

Aivan kuten mikä tahansa ihmissuhde, myös yhteys Jumalan kanssa vaatii aikaa kehittyäkseen ja syventyäkseen mutta myös kukoistaakseen ja kantaakseen hedelmää. Se kuitenkin enemmän kuin kannattaa. Jos olet harhaillut poispäin, tulethan takaisin. Ei ole mitään niin ihanaa kuin yhteys Jumalan kanssa. Sinut tunnetaan ja sinusta pidetään huolta tarvitsemallasi tavalla. Ja riemuitset Herrassa kaikkina elämäsi päivinä.

Rakas Jumala,
Sinä ihmetytät minua alati.
Pelastuskaan ei ole vielä kaikki, mitä meille tarjoat.
Haluat myös elää läheisessä yhteydessä meidän kanssamme.
Kiitos, että kutsut meitä luoksesi ja
annat meidän odottaa edessäsi,
jotta voisit siunata meitä vielä enemmän.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Elätkö sinä yhteydessä Jumalan kanssa? Eikö olekin ihmeellistä? Mutta yhtä pakahduttavaa on se, miten nopeasti me voimme kyllästyä odottamaan ja unohtaa tiemme Jumalan yhteyteen. Jumala ei tuputa seuraansa, vaan hän antaa kaikkien tuhlaajalasten lähteä luotaan heidän niin halutessaan. Mutta mikään maailmassa ei tuota samaa mielihyvää kuin läheinen yhteys Jumalan kanssa. Onneksi saamme aina palata Isän luo. Hän ottaa meidät aina lämpimästi vastaan ja käärii meidät armoonsa. Siinä on siunaus, elämä ja autuus. Pysytään Hänessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *