Jeesus

Jolla on Jeesus, sillä on elämä

Jolla on Jeesus, sillä on elämäUskotko sinä, että Jeesuksella ja iankaikkisella elämällä on yhteys? Joskus nimittäin kuulee ihmisten sanovan, että mistäs sen tietää, tarvitaanko Jeesusta iankaikkiseen elämään vai ei. He eivät usko, että ’jolla on Jeesus, sillä on elämä’. Se ei heidän mielestään käy järkeen. Minun on puolestani vaikea ymmärtää, miksi kukaan taas haluaisi torjua Jeesuksen.

Jos sinä tai joku tuntemasi ihminen ei tiedä mihin Jeesusta tarvitaan, suosittelen lukemaan muutaman jakeen ensimmäisestä Johanneksen kirjeestä. Johanneksen mukaan Jumala itse todistaa Jeesuksen puolesta. Kuunnelkaamme, mitä Jumalalla on sanottavaa, sillä hyväksymmehän me ihmistenkin todistuksen, ja Jumalan todistus on paljon painavampi (1. Joh. 5:9).

Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää. (1. Joh. 5:11-12)

Jolla on Jeesus, sillä on elämä

Iankaikkinen elämä on Jeesuksessa Kristuksessa. Raamattu kertoo sen näin pelkistetysti: jos sinulla on Jeesus, sinulla on elämä. Tiedän, että se voi kuulostaa liian yksinkertaiselta, mutta sitä se on tarkoituksellisesti, jotta kaikki voisivat ottaa sen vastaan. Jos sinulla on Jeesus, vastaanotat hänet Herrana ja Vapahtajana, sinulla on iankaikkinen elämä. Ja jos sinulla ei ole Jeesusta, sinulla ei ole sitä. Ytimekästä ja selkeää, eikö totta?

Teksti jatkuu. Seuraava jae haluaa varmistaa, että sinä, joka uskot Jeesukseen, myös tietäisit, että sinulla todella on iankaikkinen elämä:

Tämän kaiken olen kirjoittanut teille, Jumalan Poikaan uskoville, jotta tietäisitte, että teillä on iankaikkinen elämä. (1. Joh. 5:13)

Jolla on Jeesus – mitä se tarkoittaa?

Kun sinulla on Jeesus sydämessäsi, saat uskoa, että kaikki Raamatun lupaukset ovat juuri sinulle annettuja. Jeesus kuoli ristillä ja nousi kolmantena päivänä sinun tähtesi ja palaa kerran takaisin hakemaan juuri sinua. Se tarkoittaa sitä, että Jumala rakastaa sinua kovasti ja kaikki mikä on hänen, on sinun. Ja se tarkoittaa, että olet turvassa. Mikään ei voi erottaa sinua Jumalan rakkaudesta. Ei yhtään mikään.

Vaikeuksien kautta olen oppinut, että Jeesus todellakin on kaikki, mitä tarvitsen. Jumala loi maailman yhdessä Jeesuksen kanssa ja niin pitkään kuin me elämme Jeesuksen – Jumalan Sanan – kanssa, uusia asioita syntyy myös meidän elämässämme. Ylösnoussut Kristus haluaa iankaikkisen kumppanuuden kanssasi. Ajattele. Jeesus tarjoaa sinulle hänen voimansa, hänen armonsa, hänen rauhansa. Hän tarjoaa sinulle Elämää isolla E:llä. Ei kannata epäröidä, tartu tarjoukseen. Et tule katumaan.

Rakas Jumala,
Kiitos ihmeellisestä pelastussuunnitelmastasi,
jonka merkitystä ja upeutta alan pikku hiljaa ymmärtää.
Haluan vastaanottaa Jeesuksen sydämeeni ja elämääni.
Kiitos tästä sanomattoman upeasta lahjasta.
Täytä minut Hengelläsi ja
näytä minulle miten elää lähelläsi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä sinulle merkitsee, että sinulla on Jeesus sydämessäsi?

Ole siunattu, ystäväni! Iloitse iankaikkisesta kumppanuudestasi Jeesuksen kanssa!

2 thoughts on “Jolla on Jeesus, sillä on elämä

    1. Hei, Justiina! Kiitos kysymyksestäsi. Tätä on aina välillä hyvä miettiä, vaikka tämä onkin meille eläville vielä mysteeri. Raamatun mukaan ne, jotka eivät usko Jeesukseen, joutuvat ikuiseen eroon Jumalasta. Tätä tilaa voidaan nimittää eri tavalla ja kukaan ei tiedä, millaista siellä tosiasiassa on. Sen tiedän, etten haluaisi kuitenkaan sinne joutua, varsinkin kun on tiedossa, miten sinne toiselle puolelle pääsee (uskomalla Jeesukseen). Jumala on kuitenkin kaikkivaltias, hänessä meillä on aina toivo, joten luotetaan häneen ja annetaan hänen tehdä ihmeitä meissä ja viedä meidät armosta Taivaan kotiin (sinnehän ei pääse olemalla hyvä, vaan ottamalla armon vastaan, uskomalla Jeesukseen). Lisäkysymyksiä voit lähettää vaikka s-postilla (osoite löytyy yhteystiedoista). Siunausta sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *