kirkkovuosi, uskossa kasvaminen

Pyhä Henki on lahja, joka antaa loputtomasti

Pyhä Henki on lahja, joka antaa loputtomasti. Kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Michael Kroul/unsplash

Pyhä Henki on lahja, joka antaa loputtomasti uskovan elämässä. Jeesus tiesi, mitä hän teki, kun hän lähetti meille Pyhän Hengen. Ilman Jumalan Henkeä olisimme voimattomia seuraamaan Jeesusta sillä tavoin kuin on tarkoitettu. Joten meille annettiin Pyhä Henki, joka muuttaa, inspiroi ja vahvistaa meitä. Mutta Pyhä Henki ei ole persoonaton voima, vaan kolmiyhteisen Jumalan yksi persoona, kuten Raamattu meille kertoo. Kuten itse voit todeta, Jeesus itse viittasi Pyhään Henkeen persoonana:

Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne. (Joh. 16:7)

Pyhä Henki on lahja…

Pyhän Hengen lahjoja on monia, esimerkiksi viisaus, ymmärrys, neuvokkuus, rohkeus, tieto, usko, Herran pelko, ja älkäämme unohtako myöskään Hengen hedelmiä tai armolahjoja. Monet ihmiset haluaisivat saada nämä lahjat. Siksi on tärkeää ymmärtää, että Pyhä Henki ei ole asia, jota voimme manipuloida saadaksemme lahjoja, vaan jumalallinen Persoona, joka toimii elämässämme ja kauttamme.

R.A. Torrey ilmaisee asian näin: ”Jos ajattelemme Pyhää Henkeä vain persoonattomana voimana tai vaikutuksena, silloin ajatuksemme tulee jatkuvasti olemaan, kuinka voin saada Pyhän Hengen käsiini ja käyttää sitä; mutta jos ajattelemme Häntä raamatullisella tavalla jumalallisena Persoonana, äärettömän viisaana, äärettömän pyhänä, äärettömän hellänä, silloin ajatuksemme on jatkuvasti: ’Kuinka Pyhä Henki voi saada minut kiinni ja käyttää minua?’ Ja tämähän muuttaa kaiken, eikö niin?

Pyhä Henki on meitä varten, mutta me emme voi hallita häntä. Ja se on siunaus. Koska meitä ei ole luotu jumaliksi. Me olemme ihmisiä, Hän on pyhä. Charles Stanleyn sanoin: ”Pyhän Hengen voimaa ei voida valjastaa. Hänen voimaansa ei voida käyttää mihinkään muuhun kuin Isän tahdon toteuttamiseen. Hän ei ole karkkiannostelija. Hän ei ole myyntiautomaatti. Hän ei ole henki, joka odottaa jonkun hierovan hänen lamppuaan oikealla tavalla. Hän on pyhä Jumala.”

…joka antaa loputtomasti

Onneksi me emme voi valjastaa Pyhää Henkeä omiin tarkoituksiimme. Me emme voi turmella Isän tahtoa. Jos haluamme olla todella siunattuja, meidän onkin annettava Pyhän Hengen ottaa meidät kiinni ja hallita meitä. Täyttääkseen meidät ääriään myöten itsellään ja käyttääkseen meitä Jumalan kunniaksi. Silloin olemme todella siunattuja. Ilman Jumalan Henkeä emme ole mitään. Mutta kun Pyhä Henki asuu meissä, olemme kaikkivaltiaan Jumalan perillisiä.

Silloin, kuten Max Lucado huomauttaa, ”Sinulla on Jumala, joka kuulee sinua, rakkauden voima takanasi, Pyhä Henki sisälläsi ja koko taivas edessäsi. Jos sinulla on Paimen, sinulla on armo jokaiseen syntiin, suunta jokaiseen käännökseen, kynttilä jokaiseen nurkkaan ja ankkuri jokaiseen myrskyyn. Sinulla on kaikki mitä tarvitset.”

Juuri näin. Silloin meillä on kaikki, mitä tarvitsemme. Se ei ehkä näytä siltä ulkoisesti, mutta sisäisesti meillä on kaikki, mitä koskaan tarvitsemme. Ja sehän on se, mikä ratkaisee. Iankaikkinen elämä alkaa Jeesuksessa jo täällä maan päällä. Ja Pyhä Henki johdattaa meidät koko matkan taivaallisen Isämme luokse. Me todellakin olemme todella siunattuja.

Rakas Jumala,
Kiitos, että valmistelit kaiken meitä varten, jotta voimme olla yhtä sinun kanssasi.
Me todellakin olemme siunattuja, Pyhä Henki on lahja, joka antaa loputtomasti.
Joten täytä meidät ääriään myöten Hengelläsi.
Anna meille niin paljon armoa kuin tarvitsemme.
Siunaa meitä tavalla, jonka tiedät meille parhaaksi.
Näytä meille kuinka elää haluamallasi tavalla.
Ohjaa meitä selkeästi ja anna meille valtuudet palvella sinua.
Jeesuksen nimessä, Aamen

P.S.

Uskotko, että Pyhä Henki on lahja, joka antaa loputtomasti myös sinun elämässäsi? Jos et ole varma, pyydä Pyhää Henkeä näyttämään sinulle totuus asiasta. Pyhä Henki on se, miten Jumala asuu meissä, ja hänen läsnäolonsa on siunaus, joka kestää ikuisesti. Siunausta sinulle, rakas ystävä, antaessasi Pyhän Hengen hallita sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *