kristityn elämä

Elä Jeesuksen nimessä

Elä Jeesuksen nimessä!

Sanon usein ’aloitetaan rukouksella, sillä se on paras tapa aloittaa’. Näin uskon ja näin myös elän. Miksi, kysyt. Koska Jeesuksen nimessä rukoileminen on voimallista. Joten aloita sinäkin aina rukouksella, erityisesti jos olet vastavalmistunut tai muuten astumassa uuteen elämänvaiheeseen. Ja sitten elä Jeesuksen nimessä.

Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme. (Kol. 3:17)

Mutta miten sitten rukoilemme Jeesuksen nimessä, kysyt. Ensinnäkin on hyvä nähdä, että Jeesuksen nimessä rukoileminen ei tapahdu vain siten, että lisäämme rukouksen loppuun ’Jeesuksen nimessä’. Koko rukouksen on tarkoitus tapahtua Jeesuksen nimessä ja hänen tahtonsa mukaisesti. Ja sama koskee koko elämääsi.

Elä Jeesuksen nimessä…

Miten sitten elämme Jeesuksen nimessä? Katsotaanpa. Kun rukoillen suunnittelet elämääsi, tee se Jumalan kunniaksi äläkä tavoittele huomionosoituksia itsellesi. Mietipä tätä hetkinen, sillä tämä muuttaa kaiken. Kun tarvoittesi on tuoda elämälläsi kunniaa Jumalalle, omat itsekkäät toiveesi ja halusi asettuvat taka-alalle ja tapasi tarkastella asioita muuttuu.

Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. (Matt. 6:33)

Kun rukoilemme nöyrällä sydämellä, tiedostaen Jumalan pyhyyden, silloin rukoilemme Jeesuksen nimessä. Ja kun suunnittelemme elämäämme, teemme sen ymmärtäen, että tarvitsemme Jumalan loputonta viisautta oppaaksemme ja voimaksemme, silloin elämme Jeesuksen nimessä.

…ja ole siunattu

Jumalalle antautunut sydän saa ihmeellisesti kaiken tarvitsemansa toteuttaakseen Jumalan ennalta valmistamia tekoja. Joten rentoudu. Kun rukoilet ja elät Jeesuksen nimessä, olet alati siunattu.

Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut. (Ef. 2:10)

Joten aina kun elämässäsi on alkamassa uusi luku, älä panikoi. Sen sijaan, rukoile Jeesuksen nimessä ja odota Jumalan aukaisevan juuri oikeat ovet sinulle. Ja kun jatkat rukoilemista ja elämistä Jeesuksen nimessä, elämäsi täyttyy tarkoituksesta ja merkityksestä. Ja siunauksista.

Rakas Jumala,
Olet paljon enemmän kuin osaamme edes kuvitella.
Kiitos, että olet kutsunut meidät rukoilemaan ja elämään Jeesuksen nimessä.
Tiedämme, että sinä tiedät mikä on meidän parhaaksemme,
joten antaudumme sinulle, Pyhä Jumala.
Tapahtukoon sinun tahtosi meissä, meidän kauttamme, meille.
Johdata meitä eteenpäin, Herra.
Avaa oikeat ovet, sulje väärät.
Auta meitä tuottamaan sinulle kunniaa.
Jeesuksen nimessä elämme, liikumme ja rukoilemme.
Aamen

P.S.

Ajatteletko sinä, ettei sillä ole väliä miten elät elämäsi? Ajattelepa uudestaan. Sinulla on väliä ja sillä miten elät elämäsi on väliä. Sinut on kutsuttu elämään Jumalan kunniaksi. Itse emme siihen pystyisikään, mutta Jeesuksen nimessä ja armon voimassa pystymme. Tämä ei tarkoita, etteikö enää saisi levätä tai pitää hauskaa. Päinvastoin! Jeesuskin lepäsi ja osallistui juhliin. Sen sijaan tämä tarkoittaa, ettemme voi elää itsekkäästi (vaikka itsestämme huolta pidämmekin) vaan meitä kutsutaan elämään rakkaudessa ja rakkaudesta, iloitsemaan armossa ja armosta. Meitä kutsutaan todelliseen, aitoon, täyteen, meille parhaaseen mahdolliseen elämään. Tule sinäkin, elä Jeesuksen nimessä ja ole siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *