Jumala

Ilman Jumalaa en pärjäisi

Ilman Jumalaa en pärjäisi, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
David Wirzba/Unsplash

Onko sinusta koskaan tuntunut siltä, että jos Jumala ei olisi ollut tukenasi, et olisi selviytynyt? Minä olen kokenut – ja yhä koen – niin. Ilman Jumalaa en pärjäisi, enkä ole mitään. Mutta hänen kanssaan pystyn tekemään mitä tahansa hän haluaakin minun tekevän. Jumalalla on ratkaiseva rooli elämässäni. Entäpä sinulla?

Ellei Herra olisi tullut avukseni,
asuisin jo hiljaisuuden maassa.
Aina kun olin vähällä kaatua,
sinun armosi, Herra, oli minun tukenani.
Kun huolet painavat mieltäni,
saan sinulta lohdun ja ilon.

(Ps. 94:17-19)

Voin todistaa psalmin kirjoittajan sanat oikeaksi tässä(kin) kohtaa. Ilman Jumalaa en olisi koskaan selvinnyt. Jumalan apu elämässäni on ollut hyvin konkreettista. Kun minä olen ollut heikko, Jumala on ollut vahva. Ja kun menetin kaiken paitsi Jumalan, hän oli enemmän kuin tarpeeksi. Ja hän on edelleen enemmän kuin tarpeeksi. Kun stressi yrittää ottaa vallan, itken Jumalan puoleen ja hän rauhoittaa minut joka ikinen kerta. Jumalan apu on todellinen ja voin luottaa häneen. Ja niin voit sinäkin.

Ilman Jumalaa en pärjäisi

Jotta meillä olisi rohkeutta jatkaa matkaamme myrskyjenkin keskellä, meidän on pidettävä katseemme Herrassa. Sieltä tulee apumme. Ja tämä ei ole toiveajattelua, vaan jotain, mitä Jumalan kansa on elänyt todeksi tuhansien vuosien ajan. Älä sinäkään yritä pärjätä ilman Jumalan apua. Sillä sinunkaan ei tarvitse pärjätä yksin.

Sillä yksin pärjääminen ei tee sinusta parempaa kristittyä, vain heikkomman. Mikä sitten tekee sinusta ’paremman’ kristityn? Antaudut Jeesukselle ja pyydät hänen apuaan, annat Jumalan olla kaikki, mitä hän haluaa olla elämässäsi ja sinun kauttasi, ja kutsumalla Jumalaa voimaannuttamaan sinut tulemaan sellaiseksi kuin hän on sinut tarkoittanut.

Sitähän me kaikki haluamme, me vain liian usein etsimme sitä vääristä paikoista. Silloinkin Jumala odottaa kärsivällisesti meidän tulevan takaisin hänen luokseen. Älä tuhlaa enempää aikaa tai energiaa vaan juokse hänen luokseen.

Armollinen Jumala,
Anna meille anteeksi, että etsimme merkitystä muualta kuin sinusta.
Silti sinä rakastat meitä kärsivällisesti ja odotat meitä.
Haluamme tulla luoksesi, siunaa meitä, ohjaa meitä, auta meitä.
Ilman sinua emme pärjää.
Mutta sinun kanssasi pärjäämme enemmän kuin hyvin.
Ole ikuisesti ylistetty!
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole siunattu, rakas ystäväni. Jumala on kanssasi. Aina. Ja hän tarjoutuu auttamaan sinua. Vastaanota hänen apunsa. Ja nauti Jumalasta, satoi tai paistoi. Todellinen onni löytyy Jumalasta ja hänen lupauksistaan. Luota häneen ja hänen lupauksiinsa. Rakenna elämäsi niiden varaan, etkä tule pettymään. Ole suuresti siunattu!

1 thought on “Ilman Jumalaa en pärjäisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *