uskossa kasvaminen

Intohimoinen Jumalan etsiminen

Intohimoinen Jumalan etsiminen
 Joshua Earle / Unsplash

Tänä aamuna Raamattua lukiessani minua muistutettiin eräästä yhteydestä vanhan ja uuden testamentin välillä. Molemmissa meitä kehotetaan etsimään Jumalaa kuin hän olisi kätketty aarre. Tällainen etsiminen ei ole vain rentoa hakemista, eikä totta? Intohimoinen Jumalan etsiminen on tavoitteellista, aivan kuin elämämme olisi siitä kiinni. Ja iankaikkisuusperspektiivistä katsottuna niin onkin, eikö?

Ota varteen, poikani, mitä sinulle sanon,
pidä mielessäsi minun neuvoni.
Herkistä korvasi kuulemaan viisautta,
avaa sydämesi ymmärrykselle,
pyydä tietoa avuksi,
korota äänesi ja kutsu ymmärrystä.
Etsi sitä kuin hopeaa,
tavoittele niin kuin kätkettyä aarretta
.
Silloin tajuat, mitä on Herran pelko,
opit, mitä on Jumalan tunteminen,
sillä viisaus tulee Herralta,
hän antaa tiedon ja ymmärryksen.

(Sananlaskut 2:1-6)

Sananlaskujen kirjoittaja todellakin kertoo meille, että meidän tulee etsiä Jumalaa aivan kuten etsisimme kätkettyjä aarteita. Tämä sama konsepti löytyy myös Matteuksen evankeliumista:

Taivasten valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre. Kun mies löysi sen, hän peitti sen uudelleen maahan, ja sitten hän iloissaan myi kaiken minkä omisti ja osti sen pellon. (Matt. 13:44)

Intohimoinen Jumalan etsiminen

Jumalan löytäminen on ihmeellisempää kuin mikään muu tässä maailmassa. Joten ei vain puolitosissaan tsekata hengellisiä asioita, vaan ottakaamme intohimoinen Jumalan etsiminen jokapäiväiseksi asiaksi.

Ja älä ala murehtimaan. Jopa kaikkein intohimoisin Jumalan etsiminen ei tapahdu meidän omasta voimastamme taikka viisaudestamme. Meidän Jumalamme on niin mahtava, että hän mahdollista tämän intohimoisen Jumalan etsimisen. Hän vetää meitä puoleensa, voimaannuttaa meidät etsimään häntä. Hän haluaa tulla löydetyksi ja hän rakastaa meidän siunaamistamme, kun etsimme häntä. Meidän tarvitsee vain sanoa kyllä Jumalalle. Minä voin tehdä niin. Entäpä sinä?

Rakas Jumala,
Kiitos, että annat meille kaiken, mitä tarvitsemme etsiäksemme sinua ja tullaksemme armosta pelastetuksi.
Me rakastamme sinua ja haluamme olla sinun.
Kaada armoa armon päälle, jotta voimme elää niin kuin sinä haluat meidän elävän.
Siunaa meitä niin kuin vain sinä osaat ja tiedät.
Tapahtukoon sinun tahtosi elämässämme ja meidän kauttamme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, tiedä, että Jumala rakastaa sinua enemmän kuin pystyt ymmärtämään ja Jumala odottaa sinua. Ei vain kerran vaan ihan joka aamu. Hänellä on uusi annos armoa odottamassa kaikkia, jotka tulevat hänen luokseen. Miten mahtavaa! Ole suuresti siunattu, ystäväni!

2 thoughts on “Intohimoinen Jumalan etsiminen

  1. Kiitos tästä blogista, sisältö kolahti positiivisesti, rohkaisi olemaan kestävä Jumalan etsimisessä.

    Niin kauan on jo ollut kaikkea hämmennystä, hämäryyttä, harhapolkuja ja kuivaa erämaata…sielu on kuin nääntymäisillään, vain Vapahtajan antama elävä vesi voi uudistaa, virvoittaa ja luoda uutta elämää…Hän voi puhkaista lähteen kuivaan erämaahan tai antaa janoavalle raikasta vettä jopa kalliosta, sekin on armoa, suurta sellaista onkin.

    1. Lämmin kiitos kommentistasi, Jari! Oli todella hienoa kuulla, että tämä blogi on saanut sinua siunata! Ole edelleen suuresti siunattu ja tiedä, että Jumala tekee työtään sinussa ja hän todellakin uudistaa, virvoittaa ja luo uutta elämää sinussa. Iloitse siitä! Armoa riittää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *