kristityn elämä

Kuinka pitää usko peruskallionamme

Kuinka pitää usko peruskallionamme - Mari-Anna Stålnacke

Muistatko tarinan viisaasta ja tyhmästä rakentajasta? Olen aina ihmetellyt sitä, kuinka kauniisti ja yksinkertaisesti Jeesus kuvaili kuinka tärkeää on pitää usko peruskallionamme. Mutta jotenkin olin mukavasti ohittanut sen tosiasian, että pelkkä samaa mieltä Jeesuksen kanssa oleminen ei tee meistä viisaita.

»Miksi te sanotte minulle: ’Herra, Herra’, mutta ette tee mitä minä sanon? 47Minä kerron teille, millainen on se, joka tulee minun luokseni, kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan. 48Hän on kuin mies, joka taloa rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle. Kun sitten vedet tulvivat ja syöksyivät taloa vasten, ne eivät saaneet sitä horjumaan, koska se oli hyvin rakennettu. 49Se taas, joka kuulee mutta ei tee, on kuin mies, joka rakensi talon maan pinnalle, ilman perustusta. Kun tulvavedet syöksyivät taloa vasten, se sortui heti maan tasalle.» (Luuk. 6:46-49)

Meidän täytyy panna Jeesuksen sanat käytäntöön, soveltaa niitä elämäämme ja rakentaa koko elämämme tälle kalliolle. Vain silloin olemme viisaita. Silti meillä on taipumus unohtaa tämä, sillä Jeesuksen arvostaminen ei tee meistä Kristuksen seuraajia, eikä Jeesuksen kuuleminen tai Jeesuksen kanssa samaa mieltä oleminen tee meistä viisaita. Sen sijaan meidän tulee olla Sanan tekijöitä. Silloin pidämme uskoa peruskallionamme.

Kuinka pitää usko peruskallionamme

Evankeliumin kanssa pikku puuhastelu ei auta paljoakaan. Voimme joko uskoa evankeliumin ja sitten laittaa uskomamme asiat käytäntöön omassa elämässämme tai voimme lakata kutsumasta itseämme Kristuksen opetuslapsiksi. Tässä ei ole keskitietä, vaikka kuinka haluaisimme niin. Meidän tulee tehdä niin kuin Jeesus sanoo. Ja tehdä se koko sydämestämme.

Siihen Jeesus sanoi: »Niin, autuaita ovat kaikki, jotka kuulevat Jumalan sanan ja noudattavat sitä (Luuk.11:28)

Joten tästä emme voi kiemurrella irti: meidän täytyy elää uskomme mukaan. Meidän tulee seurata Jeesuksen esimerkkiä ja tehdä mitä hän kehottaa. Se ei ole helppoa, mutta hän antaa meille voiman tehdä niin. Tekosyille ei ole tässä sijaa. Se on joko-tai. Joko pidämme uskoa peruskallionamme tai emme. Valinta on meidän.

Aluksi se saattaa tuntua vaikealtakin valinnalta. Mutta mitä syvemmin tutkit asiaa, ymmärrät, että tässä on kysye elämän valitsemisesta kuoleman sijaan. Ja sitten valitsemisesta tulee helppoa. Minä ainakin haluan valita elämän kuoleman sijaan ja valon pimeyden sijaan ihan joka päivä. En halua olla missään tekemisissä kuoleman ja pimeyden voimien kanssa. Valitsen Jeesuksen. Ja toivottavasti niin teet sinäkin.

Rakas Jumala,
Kiitos, että annoit meille Raamatun, jotta voimme oppia elämään niin kuin sinä haluat meidän elävän.
Antaudumme sinulle ja pyydämme sinua antamaan meille voiman elää tahtosi mukaisesti.
Emme halua mitään muuta kuin olla sinun omiasi.
Opeta meitä elämään uskomme mukaan jokapäiväisessä elämässämme.
Naytä meille kuinka pitää usko peruskalliona.
Vahvista meitä, Herra, tee meistä todellisia opetuslapsiasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

En tiedä kuinka monta kertaa olen lukenut tämän vertauksen, mutta se yllätti minut tällä kertaa. Tyhmä rakentaja kuulee Jeesuksen sanat, tunnustaa hänet Herraksi, mutta on silti tyhmä, koska ei elä uskoansa todeksi. Meidän on ehdottomasti laitettava uskomme käyttöön. Onneksi Jumala tarjoaa kaiken, mitä tarvitsemme tehdäksemme niin. Meidän täytyy vain pitää kiinni Jeesuksesta. Hän on tie, totuus ja elämä!
Ole suuresti siunattu, rakas ystäväni! Usko on kallisarvoinen aarre. Pitäkäämme se arvossa ja eläkäämme sitä todeksi elämämme jokaisena päivänä!

P.S.2

Armoa arkeesi -blogin ensimmäinen verkkokurssi pyörähtää käyntiin pääsiäisen jälkeen. Tule sinäkin mukaan. Lisätietoja tästä linkistä, huomaa, että saat 20€:n alennuksen koodilla ”ArmoaArkeesi”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *