uskossa kasvaminen

Kutsuttu yhteyteen Jeesuksen kanssa

Jon Tyson/Unsplash

Yksi asioista, jotka helposti unohdamme tai joita pidämme itsestäänselvyytenä, on se, että meidät on kutsuttu yhteyteen Jeesuksen kanssa. Jumala ei lopettanut työtään meissä silloin, kun tulimme uskoon. Sen sijaan hän kutsuu meitä läheiseen suhteeseen Jeesuksen kanssa. Se ei ole kertaluontoinen juttu, vaan jatkuva asia, aivan kuten mikä muu tahansa ihmissuhde on. Siitä ei pidetä huolta vain sunnuntaisin.

Meidän tulee elää koko elämämme Jeesuksessa, meidän on jatkettava kristillistä elämäämme samalla tavalla kuin se alkoi: uskon kautta. Miten se sitten tehdään? Yksinkertaisesti sanottuna: meidän täytyy elää yhdessä Jeesuksen kanssa. Mutta Kolossalaiskirje 2:7 luettelee kolme asiaa, jotka voimme tehdä edistääksemme tätä asiaa:

Kun kerran olette ottaneet omaksenne Herran Kristuksen Jeesuksen, eläkää hänen yhteydessään. Juurtukaa häneen, rakentakaa elämänne hänen varaansa ja vahvistukaa uskossa sen mukaan kuin teille on opetettu. Kaikukoon kiitoksenne runsaana. (Kol. 2:6-7)

Ensinnäkin meidän on kasvatettava syvät juuret Jumalaan ja hänen sanaansa. Aivan kuten mikä tahansa puu, mitä syvemmät juuret meillä on, sitä terveempiä ja onnellisempia olemme myrskyissä.

Toiseksi meidän täytyy vahvistua uskossamme. Päivittäin. Itsessämme olemme heikkoja, mutta Jumala meissä on vahva ja antaa meille voiman kasvaa uskossamme. Aivan kuten puun runko paksuuntuu vuodesta toiseen, samoin uskomme kypsyy, kun olemme yhteydessä Jeesuksen kanssa.

Kolmanneksi meidän on viljeltävä kiitollisuutta. Usein ajattelemme, että tämän asian voi ottaa tai jättää, mutta Raamattu kehottaa meitä kerta toisensa jälkeen olemaan kiitollisia. Kun kiitämme ja ylistämme Jumalaa, me lopulta kukoistamme löytäessämme tarkoituksemme. Mitä enemmän kiitollisina huomaamme siunauksiamme, sitä enemmän kukimme.

Kutsuttu yhteyteen Jeesuksen kanssa

Meidät on siis kutsuttu yhteyteen Jeesuksen kanssa. Se ei suinkaan ole ankara vaatimus, vaan suloinen kutsu löytää se kaikkein siunatuin elämäntapa. Kun elämme yhteydessä Jeesuksen kanssa, kasvamme uskossa ja tuomme kunniaa Jumalalle stressaamatta siitä. Itse asiassa kaikki on Jumalan aikaansaamaa alusta loppuun. Olemme vain siunattuja puita Jumalan virran varrella.

Hyvä on sen osa,
joka ei vaella jumalattomien tavoin,
ei astu syntisten teille,
ei istu pilkkaajien parissa
vaan löytää ilonsa Herran laista,
tutkii sitä päivin ja öin.
Hän on kuin puu,
vetten äärelle istutettu:
se antaa hedelmän ajallaan,
eivätkä sen lehdet lakastu.e,
Hän menestyy kaikissa toimissaan.

(Ps. 1:1-3)

Kun puu kukkii, se tuottaa hedelmää kauden aikana. Ja niin tapahtuu myös meille, kun vain pysymme Jeesuksessa. Pakottamatta tai yrittämättä tuottaa niitä itse, sillä niin tapahtuu vain Jumalan armosta. Meidän täytyy jatkaa vastaamista kyllä ​​Jumalan kutsulle ja elää yhdessä Jeesuksen kanssa, Pyhä Henki huolehtii lopusta. Todellakin siunattu yhdessäolo.

Rakas Jumala,
Kiitos, että annoit ja annat meille kaiken tarvitsemamme.
Auta meitä muistamaan, että haluat siunata – etkä kirota – meitä.
Ohjaa meidät elämää antavaan yhteyteen Jeesuksen kanssa.
Näytä meille, kuinka kasvattaa syvät juuret, vakiintua uskossa ja olla täynnä kiitollisuutta.
Auta meitä kukkimaan ja kantamaan hedelmää sinulle kaikkina vuodenaikoina.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole siunattu, rakas ystäväni. Sinä olet rakastettu ja kutsuttu yhteyteen Jeesuksen kanssa. Nämä osat muodostavat onnellista ja siunattua elämää täältä ikuisuuteen. Opi nauttimaan ajasta Jeesuksen kanssa. Yllätyt kuinka paljon se tuo iloa elämääsi. Anna Jumalan rakastaa sinua ja johtaa sinua. Et tule koskaan katumaan sitä.

P.S.2

Armoa arkeesi -blogin ensimmäinen verkkokurssi pyörähtää käyntiin pääsiäisen jälkeen. Tule sinäkin mukaan. Lisätietoja tästä linkistä, huomaa, että saat 20€:n alennuksen koodilla ”ArmoaArkeesi”.

P.S.3

Armoa arkeesi -blogin ensimmäinen uutiskirje putkahtaa uunista huhtikuun 1. päivänä. Tule sinäkin mukaan iloiseen joukkoon!

4 thoughts on “Kutsuttu yhteyteen Jeesuksen kanssa

 1. Kaunis kiitos!
  Oli niin rauhaa luova blogisi ja turvallista, kun luottaa Isän varjelukseen.
  Lohdullista ja isoa kiitollisuutta, kun tiedämme kuinka Hän pitää huolta meistä.
  Siunattua kevättä sinulle ja lukijoille!
  Tarja 🙏

  1. Kiitos, Tarja, kauniista ja kannustavista sanoistasi. Isä Jumalan rakkaus on kyllä niin mahtavaa, että siitä saa voimaa myös pilvisenä päivänä tai myrskyisenä yönä. Ole suuresti siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *