kristityn elämä

Muutoksiin sopeutuminen

Muutoksiin sopeutuminen - mariannastalnacke.comMiten sinä sopeudut muutoksiin elämässäsi? Muutos on vaikeaa ja koska koko elämä on pelkkää muutosta, meidän tulee oppia sopeutumaan siihen. Toisilla on paremmat sopeutumiskeinot kuin toisilla tai ainakin heillä on vähemmän tuhoisia selviytymismenetelmiä. Muutoksiin sopeutuminen on siis erittäin tärkeä elämäntaito. Myös kristityn elämässä.

Muutoksiin sopeutuminen…

Olet varmaankin huomannut, että muutos elämässä on väistämätöntä. Jos ei mikää muu muutu niin ikämme ainakin ja se tuo mukanaan muutoksia halusimmepa tai emme. Mutta muutos on kaikkialla. Me menetämme työpaikkojamme, ihmiset sairastuvat ja/tai kuolevat, lapset kasvavat ja lentävät pesästä, ystävyyssuhteita rikkoutuu ja uusia muodostuu, taloja puretaan ja teitä rakennetaan sinne missä ennen ei ole ollut yhtään mitään. Muutos on jatkuvaa.

Miten sitten pysymme muutosten mukana? Miten sopeudumme uusiin tilanteisiin? Tämä on avain hyvään elämään. Jos emme opi sopeutumaan muutoksiin, elämästämme tulee kovin vaikeaa. Tässä muutamia ajatuksia siitä, miten usko voi auttaa meitä sopeutumaan muutoksiin.

Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen. (Room. 8:28)

…vaatii uskoa…

Muutoksen pelko on tuntemattoman pelkoa. Mutta me kristityt tiedämme, kuka on vastuussa elämästämme. Joten voimme rentoutua. Taivaallinen Isämme tietää, mitä tekee ja siksi meidän ei tarvitse pelätä mitään. Vaikka kaikki ympärillämme näyttäisi muuttuvan, Jumalamme ei muutu. Hän on sama eilen, tänään ja huomenna. Joten kun tulevaisuuden pelko yrittää halvaannuttaa sinut, tartu sitäkin kovemmin kiinni Jumalaan, hän on rauhan Jumala ja hänellä on sinua varten hyvä suunnitelma. Hän voi muuttaa jopa elämämme rumat asiat kauniiksi antaessamme elämämme palaset hänelle.

Muutoksiin sopeutumisessa auttaa myös ikuisuusperspektiivin käyttäminen. Kun muistamme, ettei tämä näkyvä maailma ole kaikki mitä on, huomaamme, ettemme edes haluaisi tehdä tästä maailmasta pysyvää majapaikkaamme. Jos todellakin olemme matkalla taivaaseen, haluammekin armon muuttavan meidät yhä enemmän Kristuksenkaltaisiksi. Tällaisena säilyminen ei ole vaihtoehto. Me tarvitsemme muutosta.

…varsinkin vaikeuksissa

Varsinkin silloin, kun meitä kohtaavat muutokset eivät ole sellaisia kuin haluaisimme, on hyvä muistuttaa itseämme siitä, että kaikki mikä tuo meidät lähemmäksi Jumalaa on (salattu) siunaus. Ensi silmäyksellä näin ei varmasti olekaan, mutta jos katsomme tarkemmin, huomaamme, miten Jumala tekee työtään meissä juuri siinä tilanteessa. Siksi jokainen muutos on mahdollisuus kasvaa lähemmäksi Jumalaa ja oppia tuntemaan hänet paremmin ja ehkä uudella tavalla.

Tämä maailma ei ole lopullinen päämäärämme, vaan olemme täällä vain ohikulkumatkalla, parempi paikka odottaa meitä. Siksi otammekin kiitollisina vastaan kaikki ne muutokset, joiden avulla Jumala valmistelee meitä iäisyyttä varten. Muistetaan rukoilla myös voimaa ja viisautta sopeutuaksemme muutoksiin. Tiedätkö mitä? Jumala iloissaan vastaa näihin rukouksiimme, hän antaa meille lupaustensa mukaan kaiken, minkä tarvitsemme päästäksemme perille taivaankotiin.

 

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi tulevaisuudenpelkomme
unohtaessamme, kuka on vastuussa elämästämme.
Kiitos, että sinä et kuitenkaan muutu,
ja että lupauksesi ovat aina voimassa.
Edesauta meitä vastaanottamaan muutokset
mahdollisuuksina kasvaa uskossamme, lähemmäksi sinua.
Muuta elämämme tahtosi mukaisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Miten sinä sopeudut muutoksiin? Kiellätkö kaiken viimeiseen asti vai odotatko niitä innolla? Mikä on salaisuutesi? Kerro meille muillekin parhaat vinkkisi! Ole luja ja rohkea, ystäväni! Jumala on uskollinen ja hyvä, häneen voimme luottaa tuli mitä tuli. Siunausta tulevaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *