kristityn elämä

Jumala vai mammona?

Jumala vai mammona? mariannastalnacke.comAjatteletko koskaan minkään raamatunjakeen kohdalla ’Luojan kiitos tuo ei ole minun ongelmani’? Ja sitten kun tutkit asiaa hieman tarkemmin huomaat, että juuri se onkin sinun ongelmasi? Tänään jaa yhden tällaisen raamatunkohdan, jolla oli juuri tällainen vaikutus minuun. Se on vuorisaarnasta, siinä Jeesus kertoo meille ettemme voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa. Nyökkäsin tietävästi kuin fariseus ja olin kiitollinen, että raha ei ole ollut kompastuskivi minulle (Minulla todellakin on paljon muita kiusauksia, mutta raha ei ole koskaan ollut minulle erityisen tärkeää). Mutta sitten tutkin jaetta vähän tarkemmin.

Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa. (Matt.6:24)

Jumala vai mammona?

Mammona ei olekaan vain rahaa. Se voi olla myös maine tai kunnia tai menestys, ihan mikä tahansa asia, jota arvostetaan enemmän kuin Herraa. Joten en pääse tästäkään kohdasta kuin koira veräjästä. Huomaan olevani oikeutetusti syytetyn penkillä. Mammona on siis ihan mikä tahansa asia, joka ottaa ykköspaikan elämässämme, tiedostimme tämän tai emme. Mammona voi siis olla myös maailma ja sen houkutukset. Kun maailma houkuttaa minua laittamaan Jumalan taka-alalle, olen periksi antaessani hölmöläinen. Ja kun laitan elämäni ja suunnitelmani ja unelmani tärkeysjärjestyksessä Jumalan edelle, minä teen syntiä. Kuka on mestarini? Jumala vai mammona? Minä? Raha? Menestys?

Totta tosiaan, minä tarvitsen Pelastajaa. Mutisen kuin publikaani ’Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!’ (Luuk.18:13) Kiitollisena tiedostan, että pelastajani on kaikkivoipa. Hän ei vain pelasta minua, vaan hän myös jatkaa työtään minussa. Jumalan armon avulla pystyn päästämään irti minua kiusaavasta mammonasta antautumalla Jeesukselle päivittäin. Vai Jeesus saa istua sydämeni valtaistuimella. Muutoin uskoni horjuu. Ja sitä minä en halua. Haluan, että Jeesus on sekä pelastajani että koko elämäni Herra.

 

Rakas Jumala,
Anna minulle minun itsekkyyteni anteeksi.
Haluan sinun olevan elämäni Herra,
kuitenkin minulla on oma agenda.
Lasken suunnitelmani, unelmani, agendani eteesi.
Tapahtukoon vain sinun tahtosi elämässäni.
Edesauta, että pystyn aina pitämään sinut elämässäni ykkösenä.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Jumalan Sana toimii ihanasti meille peilinä, se näyttää meille karun totuuden, senkin mitä emme haluaisi nähdä tai mitä emme muuten tiedostaisi. Joten jatketaan Jumalan edessä Raamatun lukemista. Annetaan myös Jumalan lukea meitä ja pyydetään Jumalaa näyttäytymään meille aina uudella tavalla. Siitäpä sitä voimaa arkeen, rukiista Elämän Leipää.

Ole siunattu, ystäväni! Ihanaa, että olet löytänyt blogiini. Jos tämä blogi on sinua siunannut, kerro siitä, jos suinkin voit, myös muille! Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *