uskossa kasvaminen

Raamattu elää ja se puhuu minulle

The Bible is alive and it speaks to me.
Kuva Aaron Burden / Unsplash

”Raamattu elää, se puhuu minulle”, sanoi Martti Luther aikanaan. Se on myös minun kokemukseni ja siksi olen koukussa sen lukemiseen. Muuten olisin eksyksissä. Jumala on ihmeellinen, hän ei hylkää meitä. Hän välittää meistä ja haluaa, että me tiedämme se. Raamatun lukeminen on mahtava tapa tulla muistutetuksi näistä asioista. Ainakin minun tarvitsee kuulla ne uudestaan joka aamu. Entä sinä?

Kun huusin sinua, sinä vastasit,
annoit sydämeeni voimaa ja rohkeutta.

(Ps. 138:3)

Minusta on myös ihanaa tietää, että Jumala kuuntelee rukouksiani. Heti rukoillessani tulen muistutetuksi siitä, etten ole koskaan yksin, vaan hän on kanssani. Olin sitten kuinka levoton tahansa lähestyessäni Jumalaa, löydän rauhan hänen läsnäolossaan. Rukouksessa Jumala rohkaisee meitä ja antaa meille voimaa. Heti kun muistan tämän, olen valmis kohtaamaan mitä tahansa, sillä en ole yksin. Jumala on kanssani joka askeleella.

Vaikka minä kuljen ahdingosta ahdinkoon,
sinä annat minulle voimaa elää.
Vihamieheni tahtovat minulle pahaa,
mutta sinä ojennat kätesi,
sinun väkevä kätesi pelastaa minut.
Minkä olet osalleni varannut,
sen sinä, Herra, viet päätökseen.
Iäti kestää sinun armosi.
Ethän jätä kesken kättesi työtä!

(Ps. 138:7-8)

Raamattu elää …

Elämäni voi olla yhtä sekasotkua, mutta minun sotkuni tai rikkinäisyyteni eivät pelota Jumalaa pois. Hän on parhaimmillaan vaikeissa tilanteissa. Ja niin voimme mekin olla, kun kohtaamme vaikeudet Herran kanssa. Tämä on valtava siunaus, rakastan tietoisuutta siitä, etten voi sotkea elämääni niin, etteikö Jumala voisi minua auttaa. Jumalan tahto varmasti tapahtuu elämässäni – ja sinun elämässäsi. Voi miten siunattuja me olemmekaan!

Voimme olla varmoja siitä, että kaikki on silloinkin hyvin, kun kuljemme ahdingosta ahdinkoon. Jos me vain osaisimme levätä armossa emmekä tuhlaisi aikaamme turhan murehtimiseen. Jumala tekee työtä kulisseissa ja oman aikataulunsa mukaisesti. Me voimme luottaa häneen, hän saattaa työnsä päätökseen meidän parhaaksemme.

Olen kokenut tämän itse. On ollut aikoja, jolloin olen ollut niin häkeltynyt, etten ole enää uskonut, että asiat voisivat selvitä. Mutta meidän ongelmamme eivät Jumalaa haittaa. Mikään ei ole mahdotonta hänelle. Ja hänestä on ihanaa huolehtia meistä. Meidän tarvitsee vain antautua ja pyytää apua.

…ja se puhuu minulle

Raamattu elää ja se puhuu meille, jos vain haluamme kuunnella. Se kertoo meille, mihin suuntaan kulkea, mutta kaikkein tärkeintä on se, että se kertoo meille kenen me olemme ja kuinka rakastettuja me olemme. Meidän ei tarvitse elää tätä elämää yksin tai tuntien itsemme hylätyiksi. Sillä kun olemme Jumalan omia, me emme ole koskaan yksin.

Me tarvitsemme vahvistusta ja Raamattu tarjoaa meille jokaiselle sitä. Pyydä Pyhää Henkeä avaamaan sydämesi vastaanottaamaan, mitä Jumalalla on sinua varten varattuna. Tulet hämmästymään. Henki asuu sinussa ja voimaannuttaa ja rohkaisee sinua voitokkaaseen elämään.

Rakas Jumala,
Kiitos, elävästä Sanasta, jonka olet meille antanut.
Auta meitä löytämään aikaa siitä nauttimiseen elämämme jokaisena päivänä.
Sinä olet ihmeellinen,
kiitos, ettet pelkää ongelmiamme etkä sekasotkujamme.
Tule ja täytä meidät Hengelläsi.
Näytä meille, miten elää rohkeasti sinulle.
Siunaa meitä päästä varpaisiin.
Me tarvitsemme sinua, me rakastamme sinua, me ylistämme sinua.
Jeesuksen kalliissa nimessä ja veressä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, sinä olet suuresti rakastettu. Tiedä se, iloitse siitä. Ja elä niin kuin uskot. Ala elämään niin kuin Kuninkaan lapsen tulee. Ole antelias saamasi armon suhteen. Mitä enemmän jaat sitä, sitä enemmän sitä saat. Sukella Raamattuun niin usein kuin mahdollista. Pyydä Pyhää Henkeä puhumaan sinulle. Hän tekee niin. Ja sitten tanssi armossa! Ole siunattu, pyhiinvaeltaja-kaverini. Sinä et ole yksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *