kirkkovuosi, usko

Seuraatko sinä tähteä?

Seuraatko tähteä? mariannastalnacke.com
Oletko koskaan ollut kateellinen Itämaan tietäjille? Toivotko koskaan, että sinullakin olisi oma tähti seurattavanasi? Miten olisi? Jos sinulla olisi tähti, seuraisitko sinä sitä? Vai löytäisitkö silloinkin tekosyitä, jotta voisit edelleen mennä oman pääsi mukaan? Itämaan tietäjiä on sanottu viisaiksi. Mitähän voisimme heiltä oppia?

Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana, Jerusalemiin tuli idästä tietäjiä. He kysyivät: ”Missä se juutalaisten kuningas on, joka nyt on syntynyt? Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme.”  (Matt. 2:1-2)

Itämaan tietäjien on täytynyt lähteä matkaan kauan ennen Jeesuksen syntymää. He varmaan tunsivat astronomian lisäksi ainakin Danielin Messias-ennustuksen, mutta silti he olivat lähteneet liikkelle ilman 100%:sta tietoa. Odotatko sinä 100%:sta varmuutta ennen kuin sinä lähdet liikkeelle? Viisaat miehet lähtivät liikkeelle uskon varassa ja mitä he pääsivätkään kokemaan!

Tähti johdattaa Jeesuksen luokse

Kuninkaan sanat kuultuaan tietäjät lähtivät matkaan, ja tähti, jonka he olivat nähneet nousevan taivaalle, kulki heidän edellään. Kun tähti tuli sen paikan yläpuolelle, missä lapsi oli, se pysähtyi siihen. Miehet näkivät tähden, ja heidät valtasi suuri ilo. He menivät taloon ja näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian. Silloin he maahan heittäytyen kumarsivat lasta, avasivat arkkunsa ja antoivat hänelle kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa. (Matt. 2:9-11)

Itämaan tietäjät saivat kokea olevansa oikeaan aikaan oikeassa paikassa. He saivat kokea sanomattoman suuren ilon nähdessään Jeesuksen. Juuri sitä minäkin haluan. Minäkin haluan kulkea Jumalan johdatuksessa, ylistää häntä ja antaa hänelle parasta mitä minulla on.

Se on meille kaikille mahdollista. Lähdetään siis liikkeelle uskon varassa, täydellistä varmuutta on turha odottaa. Meidän tähtemme on Jumalan Sana. Sen lisäksi meille on vielä annettu Pyhä Henki oppaaksemme. Me saamme johdatusta, tukea, apua ja kaikkea sitä, mitä tarvitsemme matkallamme. Miten on? Olisivatko tekosyymme jo loppuneet?

Seuraatko sinä tähteä?

Älkää siis heittäkö pois rohkeuttanne, sillä se palkitaan kerran runsaasti. Kestävyys on teille tarpeen, jotta pystyisitte täyttämään Jumalan tahdon ja siten saisitte omaksenne sen, minkä hän on luvannut. Onhan sanottu näin:
— Vähän aikaa vielä, vain vähän aikaa,
niin tulee se, jonka on määrä tulla,
eikä hän viivyttele.
Kun vanhurskas palvelijani uskoo, hän saa elää, mutta jos hän luopuu, en häntä hyväksy.
Me emme ole niitä, jotka luopuvat ja joutuvat tuhoon, vaan niitä, jotka uskovat ja pelastavat sielunsa. (Hepr. 10:35-39)

Me todellakin tarvitsemme rohkeutta ja kestävyyttä jaksaaksemme luopumatta seurata tähteämme Jeesuksen paluuseen asti. Sillä yhtä varmasti kuin Jeesus syntyi Betlehemissä pari vuosituhatta sitten, hän tulee vielä takaisin. Seuraammeko me Jeesusta silloinkin, kun matka käy rasittavaksi ja pilvet peittävät tähtemme? Olemmeko me heitä, jotka kerran saavat kokea sanomattoman suuren ilon nähdessään Jeesuksen? Kyllä, minä ainakin haluan olla heidän joukossaan.

Vain vähän aikaa vielä. Olkaamme siis kestäviä ja rohkeita.
Tule, Herra Jeesus!

3 thoughts on “Seuraatko sinä tähteä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *