kristityn elämä

Todellisen identiteetin löytäminen

todellisen identiteetin löytäminenKäytämme elämämme aikana paljon sekä aikaa että energiaa yrittäessämme saada selville keitä me oikein olemme ja mihin kuulumme. Mainosväki haluaa vaikuttaa meihin näyttämällä erilaisia vaihtoehtoisia identiteettejä – ja tietenkin niihin kuuluvia tavaroita. Meitä kehotetaan tekemään itsestämme jotain. Joten yritämme menestyä, tulla joksikin, melkein miksi vaan. Ja kuitenkin missaamme todellisen identiteettimme, jos hylkäämme Jumalan kutsun tulla hänen luokseen.

Henri Nouwen on sanonut ”Jeesus tuli ilmoittamaan meille, että identiteetti, joka perustuu menestykselle, suosioon tai valtaan on väärä – illuusio! Kovaäänisesti ja selkeästi hän sanoo: ’Te ette ole, mitä maailma teistä muovaa, vaan te olette Jumalan lapsia’.” Sinun itsekehittelemäsi tai maailman tuputtamat identiteetit ovat illuusioita. Sinun todellinen identiteettisi on Jumalan lapsen identiteetti. Ja sehän muuttaa kaiken.

Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi kaikille, jotka uskovat häneen (Joh. 1:12).

Todellisen identiteetin löytäminen

Kun sisäistämme Jumalan lapsena olemisen ihanuuden, voimme lopettää itsemme – ja toisten – prässäämisen. Arvomme ei perustu ansaittuihin ansioihin tai ostettuihin ominaisuuksiin, vaan se perustuu yksin Kristuksen meriitteihin. Jumalan lapsina meillä on iankaikkinen identiteetti. Me olemme haluttuja, rakastettuja ja arvostettuja. Mikään ei sitä koskaan muuta. Joten voimme keskittyä muihin asioihin kuin arvomme ansaitsemiseen tai toisille pätevyytemme näyttämiseen. Voimme keskittyä rakastamiseen. Koska Jumala rakasti meitä ensin, pystymme mekin rakastamaan.

Nouwen jatkaa ”Siihen määrään saakka, kun omaksumme totuuden siitä, että identiteettimme ei perustu menestykseemme, valtaamme tai suosioomme vaan Jumalan äärettömään rakkauteen, siihen määrään saakka pystymme lopettamaan tuomitsemisen.” Kun pystymme päästämään irti tuomitsemisesta – itsemme tai muiden – silloin vasta alamme elämään hyvin. Kun emme tuomitse tai yritä tehdä vaikutusta muihin, olemme vapaita olemaan armollisia, rakastamaan ja nauttimaan elämästä Jumalan lapsina.

Joten otetaan todesta identiteettimme Jumalan lapsina. Annetaan tämän tietoisuuden Jumalan lapsena olemisesta juurtua meihin ja vallata meidät kokonaan. Sitten voimme juhlistaa elämää ja Elämän Antajaa.

 

Rukoillaan

Rakas Jumala,
Kiitos, että rakastat meitä silloinkin, kun emme ole rakastettavia, ja
että annat meille todellisen identiteettimme lapsinasi.
Auta meitä päästämään irti valeidentiteeteistämme ja
valitsemaan sinut ja lapsenasi olemisen.
Anna meille armosi, että pystymme lopettamaan tuomitsemisen ja kaikenlaisen esittämisen.
Lähetä meille niin paljon rakkauttasi ja armoasi,
että siitä riittää sekä meille että kaikille, joita tapaamme.
Näytä meille keitä me todella olemme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Sinä Jumalan lapsi! Arvosta identiteettiäsi! Sen mukana saat aivan kaiken, mitä tarvitset, kaiken sen, mitä ihmiset tavoittelevat. Joten älä tyydy feikki-identiteetteihin ja illuusioihin. Omista todellinen identiteettisi Jumalan lapsena ja elä sen mukaisesti: ilossa, rauhassa ja suurenmoisessa Jumalan armossa!

1 thought on “Todellisen identiteetin löytäminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *