kristityn elämä

Jumalan kohtaaminen Sanassa

Jumalan kohtaaminen SanassaOnko sinulla suosikkiraamatunkäännöstä ja miksi juuri se? Pari päivää sitten sain luettua Raamatun läpi tällä kertaa suomeksi (1992 käännös) ja nyt yritän kuumeisesti päättää minkä käännöksen mukaisesti lukisin Raamatun läpi seuraavakasi. Onko sinulla suosituksia? Minun pitää päättää nopeasti, sillä haluan palata säännölliseen (etenevään) Raamatun lukemiseen mahdollisimman nopeasti. Sillä se ankkuroi minut Jeesukseen. Se siunaa minua enemmän kuin ymmärränkään. Joten kerro minulle, mitä Raamatunkäännöstä suosittelet? En malta odottaa, että pääsen aloittamaan ensimmäistä Mooseksen kirjaa. Jumalan kohtaaminen Sanassa odottaa.

Hyvä on sen osa,
joka ei vaella jumalattomien tavoin,
ei astu syntisten teille,
ei istu pilkkaajien parissa
vaan löytää ilonsa Herran laista, tutkii sitä päivin ja öin.
Hän on kuin puu, vetten äärelle istutettu: se antaa hedelmän ajallaan, eivätkä sen lehdet lakastu. Hän menestyy kaikissa toimissaan.
(Psalmi 1:1-3)

Jumalan kohtaaminen Sanassa

Raamatun lukeminen on minulle yksi olennaisimmista asioista kristittynä. Sillä Raamattu ei ole vain vanhojen tekstien kokoelma vaan Jumalan kohtaamisen paikka. Kun luen rukoillen Raamattua, Pyhä Henki puhuu sydämelleni. Jumala ’lukee’ minua lukiessani hänen Sanaansa ja minä ’luen’ Jumalaa lukiessani hänen Sanaansa. Se on ihanaa. Kokeile sitä. Tai palaa takaisin Sanan ääreen. Ei sinun tarvitse lukea lukutolkulla joka päivä. Lähde liikkeelle vaikka vain muutamalla jakeella päivässä. Kohta olet koukussa Raamatun lukemiseen.

Mitä enemmän olen lukenut Raamattua, sitä enemmän se ihmetyttää minua. Jumalan pelastussuunnitelma on niin upea ja se alkaa hahmottumaan heti Raamatun ensimmäisiltä sivuilta. Se on niin kauniisti kudottu armon säikeisiin. Olen lukenut Raamatun monta kertaa läpi ja silti siinä on monta kohtaa, jotka jäävät mysteereiksi. Onneksi Raamatun ymmärtäminen ei ole edellytyksenä sille, että voi nauttia Jumalasta sen välityksellä. Elävän Jumalan kohtaaminen Sanassa tekee Raamatusta erityislaatuisen. Ja juuri Jumalan kohtaaminen Sanassa tekee tavallisistakin elämän asioista erityisiä antamalla niille merkityksen ja sisällyttämällä niihin iankaikkisen toivon.

 

Rakas Jumala,
Olet meille niin hyvä.
Kiitos, että rakastat meitä niin paljon ja annoit meille Sanasi.
Vedä meitä syvemmälle yhteyteesi.
Näytä meille jokaiselle miten erityisen hienoa on kohdata sinun Sanassasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Tervehdys, rakas ystävä! Kohtaatko sinä Jumalan Sanassa? Miten se vaikuttaa sinun elämääsi? Raamattu on siitä ihmeellinen kirja, että sillä on suora yhteys arkielämäämme. Sillä Jumala on sen kautta läsnä elämässämme. Se muistuttaa ihanasti Jumalan olemassaolosta ja siitä mikä on olennaista. No, enpä tässä enempää jaarittele. Onko täällä muita yhtä Raamatusta höpertyneitä kuin minä? Ja jos et vielä ole, aloitapa mitä pikimmiten. Et tule katumaan! Ole suuresti siunattu, ystäväni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *