Jumala

Lakkaa huolehtimasta – asiat ovat Jumalan hallussa

Lakkaa huolehtimasta - asiat ovat Jumalan hallussa

Tänä vuonna paastonaika tuntuu alkavan vähän aikaisemmin kuin tavallisesti vai olenko minä ainut, joka on hieman yllättynyt? Kuitenkin tämä valmistumisaika on meille suuri siunaus. Tarvitsemme sitä pystyäksemme pääsiäisen koittaessa arvostamaan sen ihmeellisyyttä. Ja ehkä me voisimme lopettaa murehtimisen. Sillä kaikki on Jumalan hallussa.

Paul David Tripp kirjoitti twitterissä tänään näin: ”Lunastustarina on historiallinen osoitus Jumalan pysäyttämättömästä suvereniteetista. Maailmassa, jossa mysteerit ovat jatkuvasti osa elämää, Kristuksen marssi ristille vahvistaa meille, että lepomme ja toivomme ei tule tietämisestä vaan Jumalan hallinnasta. Koska Jumala tietää sen, mitä emme tiedä, ja hallitsee sitä, mitä emme voi hallita, voimme elää sovussa mysteerien ja yllätyksien kanssa pelkäämättä.”

Meidän lepomme ja toivomme ei tule kaiken tietämisestä ja kontrolloinnista. Se tulee kaikkivaltiaalta Jumalalta itseltään. Hän tietää ja kontrolloi aivan kaikkea, joten me voimme rohkeasti kohdata elämän mysteerit ja yllätyselementit. Sillä kaikki on Jumalan hallussa.

Lakkaa huolehtimasta – asiat ovat Jumalan hallussa

Psalmi 46 kehottaa meitä murehtimisen lopettamiseen: ”Lakatkaa te huolehtimasta! Tietäkää, että minä olen Jumala (Ps. 46:11). On siis aika uskoa, mitä Jumala sanoo. Koko pelastussuunnitelma selkeästi kertoo meille, että Jumala on kaikkivaltias ja ei ole mitään syytä murehtia. Murehtimisen sijaan meitä kehotetaan tuomaan kaikki huolemme Jumalalle rukouksessa ja luottamaan, että nämäkin asiat ovat Jumalan hallussa.

Toivottavasti samalla kun paastonaikana valmistamme sydämiämme seuraamaan Kristuksen tietä ristille, opimme myös luottamaan Jumalan hallintaan omassa elämässämme. Jumalan ajatukset ovat erilaisia kuin meidän ajatuksemme, mutta ne ovat parempia ja viisaampia ja hän voi muuttaa jopa pahan erityisen hyväksi. Kuten ristiinnaulitsemisen ylösnousemukseksi. Luottakaamme Jumalaan, heittäytykäämme hänen varaansa, jotta voimme myös nousta ylös kuolleista yhdessä Jeesuksen kanssa.

Rakas Jumala,
Kiitos, että muistutat meitä turvaamaan sinuun eikä omaan ajatteluumme.
Haluamme antautua sinulle ja
jättää myös huolemme ja murheemme ristin juurelle.
Sinä tiedät, mikä on meille kaikkien parasta,
siunaa meitä suunnitelmiesi mukaisesti.
Auta meitä lopettamaan murehtiminen ja
alkaa luottamaan sinun tahtoosi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, lakkaa huolehtimasta! Se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta sitä voi opetella. Ehkä tämä paastonaika voisi olla juuri sen opettelemisen aikaa? Jos kollektiivisesti luopuisimme murehtimisesta? Aina kun joku huoli tai murhe yrittää kaapata ajatuksemme ja sydämemme, laskisimme ne Jeesuksen jalkojen juuren rukouksessa? Jos sen jälkeen täyttäisimme ajatuksemme Jumalan Sanalla ja muistaisimme Jumalan lupaukset huolenpidosta ja kiittäisimme ja ylistäisimme häntä? Uuden tavan muodostuminen ottaa aikaa, mutta ehkä tämä paastonaika voisi olla käänteentekevä meidän elämässämme? Ei hukata elämää murehtimiseen, vaan käytetään se mieluummin kiittämiseen ja iloitsemiseen. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Olet rukouksissani.

P.S.2

Jotkut teistä muistavatkin varmaan, että viime vuonna pidin päivittäistä paastopodcastia. Tänä vuonna en koe – ainakaan vielä – kehotusta moiseen, vaan yritän julkaista ne päivittäin uudelleen Armoa arkeesi -blogin facebook-sivulla. Uskon, että ne voivat meitä siunata myös tänä vuonna ja ehkä voimme herätellä vähän keskusteluakin? Olen joutunut muuttamaan paastopodcastin sijainnin Soundcloud-palvelusta toisaalle (etten joudu maksamaan palvelusta kuukausimaksua) ja tämä julkinen lupaus niiden uudelleen julkaisusta saa minut teknisesti toteuttamaan tämän muuton loppuun asti. Toivottavasti tulet mukaan linjoille! Joka tapauksessa ole suuresti siunattu. Meidän Jumalamme on runsaan armon ja rakkauden Jumala. Iloitaan hänen hyvyydestään niin myötä- kuin vastamäessä!

Kuva Jordan Wozniak / Unsplash.

2 thoughts on “Lakkaa huolehtimasta – asiat ovat Jumalan hallussa

  1. Niin tarpeellinen muistutus: Lakkaa huolehtimasta ja murehtimasta. Ainaisena murehtijana rukoilen, että pääsen tästä eroon ja opin jättämään huoleni Jumalalle. Kiitos tästä.❤

    1. Minustakin tämä on tarpeellinen muistutus meille kaikille. Se oikein loisti Raamatun sivulta eilen, tokaisu oli vielä niin arkinen, että se jäi mieleen. Rukoillaan tätä toinen toisillemme, silloin taivas koskettaisi meitä. Kiitos, Liisa! Siunausta elämääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *