uskossa kasvaminen

Rakentava rakkaus

Ystävänpäivän aikaan tuntuu olevan rakkautta ilmassa. Ja se on hieno juttu. Kuitenkin romanttisen rakkauden korostamisessa on vaarana se, että ajattelemme vain sen tekeävän elämästämme antoisan ja mielekkään. Meidän ei kuitenkaan pitäisi koskaan asettaa tällaisia vaatimuksia yhdellekään ihmiselle. Sillä he eivät pysty siihen. Vain Jumala pystyy. Ja siksi vain jumalallinen rakkaus on rakentavaa rakkautta.

Jumalan rakkaus on erityistä, hän rakastaa meidän rujoa puoltammekin. Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä (Room. 5:8). Hän avasi meille mahdollisuuden tulla pelastetuiksi yksin armosta. Mutta ei edes tämä kerro kaikkea Jumalan rakkaudesta.

Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut. (Ef. 2:10)

Rakentava rakkaus

Jumala on luonut meidät Jeesuksen yhteyteen tekemään hyviä tekoja. Vasta silloin koemme suurinta mahdollista mielihyvää ja mielekkyyttä. Jumala haluaa meidän olevan aivan kokonaan onnellisia ja siunattuja. Siksi hän ei jätä meitä omiin oloihimme, vaan kutsuu meidät mukaan työhönsä. Ja se antaa meille tarkoituksen ja merkityksen. Jopa nämä hyvät teot on ennalta meille valmistettuja, jotta me voisimme kokea suurta mielekkyyttä elämässämme.

Tätä on rakentava rakkaus. Se ei etsi omaa etuaan, vaan haluaa toisen parasta. Vain Kristus voi antaa meille, mitä halajamme. Yksikään mies tai nainen ei pysty siihen. Vain Kristus on täydellinen. Ja vain Kristus pystyy rakentavasti tukemaan meitä niin, että voimme kasvaa sellaiseksi kuin meidät on tarkoitettu. Joten älä epäröi antautumista Kristukselle. Jeesus voi tehdä hyväksesi paljon enemmän kuin sinä itse – tai romanttinen rakkaus – pystyisi. Joten antaudu rakentavalle rakkaudelle.

Rakas Jumala,
Annamme sinulle halumme, tarpeemme ja toiveemme.
Luo niistä jotain kaunista.
Kiitos pelastuksesta ja siitä,
ettet lopettanut työtäsi siihen,
vaan haluat antaa elämällemme myös
merkityksen ja tarkoituksen
kutsumalla meidät tekemään työtä kanssasi.
Näytä meille miten voimme parhaiten palvella sinua
ja siunaa meitä, kun teemme niin.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystäväni, eikö ole sykähdyttävää tietää, että Jumala haluaa olla tukemassa ja rakentamassa meidän hyvinvointiamme joka päivä. Ja eikö ole innostavaa, että meidät on luotu a) Jumalan yhteyteen ja b) tekemään työtä hänen kanssaan. Siitä saamme kaikkein syvimmän tyydytyksen, ilon ja mielekkyyden. Joten älä hukkaa enää hetkeäkään, vaan kysy Jumalalta, missä on sinun paikkasi hänen suunnitelmissaan. Anna Rakentavalle Rakkaudelle vapaat kädet elämässäsi. Ja voit olla varma, että siunaukset seuraavat sinua.

2 thoughts on “Rakentava rakkaus

  1. […] Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että lopettaisimme armossa kasvamisen, mutta se tarkoittaa, että voimme lopettaa epätäydellisyydestämme murehtimisen. Me olemme Jumalan rakastettuja lapsia juuri tässä, juuri nyt. Jumala ei tule rakastamaan meitä yhtään enempää tulevaisuudessakaan, kun olemme vähän enemmän Kristuksen kaltaisia. Hän rakastaa meitä jo nyt tällä hetkellä äärettömästi. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *