armoa arkeesi

Älä unohda joulun ihanuutta

Joulun pyhät ovat menneet ja monet meistä on edelleen ihmeissään Jumalan rakkaudesta. Kysymys, johon meidän tulee nyt vastata on tämä: mitä meinaamme tehdä sillä? Miten Jumalan rakkaus muuttaa meidän elämäämme? Vai jätämmekö jouluilon hyllylle ensi vuoteen asti? Se olisi hyvin surullista …ja typerää, eikö niin? Minä ainakaan en halua unohtaa joulun ihanuutta.

Sana tuli lihaksi
ja asui meidän keskellämme.
Me saimme katsella hänen kirkkauttaan,
kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa.
Hän
oli täynnä armoa ja totuutta.
Hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet,
armoa armon lisäksi.

(Joh. 1:14,16)

Älä unohda joulun ihanuutta

Miksi meidän ei sitten pitäisi unohtaa joulun ihanuutta? Yksinkertaisesti siksi, että se ei ole Jumalan tahto. Hän haluaa meidän ottavan hänen lahjansa – Jeesuksen – vastaan ja elävän hänen kanssaan kaikkina elämämme päivinä. Jouluilon pitäisi siis olla ’uusi normaali’ kristityn elämässä. Joten ei taannuta vanhoihin tapoihimme, vaan omaksutaan Jumalan tavat tehdä asioita. Iloisesti, rauhallisesti, armollisesti. Minä haluan toimia juuri niin. Entä sinä?

Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. (1 Joh. 5:11)

Okei, sanot. Miten sitten voimme tehdä niin? Luottamalla Jumalaan ja uskomalla häneen. Antamalla hänen Sanansa valloittaa joka neliösentti sisikunnastamme ja elämällä niin kuin uskomme. Joten, esimerkiksi, jos uskot, että Jumala on hyvä ja pitää huolta lapistaan, laita uskosi käytäntöön. Sano vaikka ääneen ’Minä uskon, että Jumala pitää minusta huolen’ ja sitten elä sen mukaisesti. Murehtimisen sijaan jätät systemaattisesti jokainen murheesi ristille ja tarkkailet innokkaasti, miten Jumala tekee työtään elämässäsi. Sillä hän on työn touhussa, juuri nyt ja myös tulevaisuudessa.

Vaan iloitse siitä joka päivä

Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. (1 Piet. 5:7)

Jeesus on aina kanssamme. Ja tämä muuttaa asioita jokaisen häneen uskovan elämässä. Kun kutsumme Jeesuksen elämäämme, hän tekee työtään meissä, meidän kauttamme ja meidän puolestamme. Voimme jättää huolemme ja murheemme rukouksessa hänelle ja luottaa, että hän todellakin pitää meistä huolta. Kuitenkin kaikkein parasta on vain nauttia hänen läsnäolostaan, nautiskella hänen rakkaudestaan ja elää pelastuksen ilossa. Ja näin tehdessämme emme pääse unohtamaan joulun ihanuutta, vaan kannamme jouluiloa mukanamme 365 päivää vuodessa. Älä siis sinäkään unohda joulun ihanuutta, vaan nauti ja iloitse siitä vuoden ympäri.

Rakas Jumala,
Kiitos Jeesuksesta.
Auta ettemme unohtaisi joulun ihanuuksia,
vaan eläisimme niitä todeksi elämämme jokaisena päivänä.
Me uskomme, auta meidän epäuskoamme, Herra.
Näytä meille, miten rakentaa elämämme Sanasi varaan.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Millä mielellä sinä olet joulupyhien jälkeen? Jos joulusi meni toisia palvellessa tai riitoja ratkoessa, ei hätää, joulun ihanuudet ovat vieläkin tarjolla. Jos taas kaihoisasti haluaisit elää joulun yhä uudelleen, ei hätää, joulun ihanuudet ovat ulottuvillasi vuoden jokaisena päivänä. Jeesus itse haluaa olla läsnä elämässäsi ja lahjoittaa sinulle kaiken tarvitsemasi. Jeesus on kaikki se rakkaus, rauha, ilo, mitä elämässäsi tarvitset. Aukaise vain sydämesi ja ota vastaan. Joulu joka päivä on realismia kristityn elämässä. Ja mikä parasta: ilman stressiä, mielistelyä tai mielensä pahoittamista. Ota vastaan kaikki joulun ihanuudet: armoa armon lisäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *