kirkkovuosi

Jumalan rauha

Jumalan rauha

Mitä toivot joululahjaksi? Kaikkein ihmeellisin lahja on Jumalan rauha. Se on jotain sellaista, mitä maailma ei voi antaa. Maailman rauha on sitä, että vetäydytään pois melskeestä. Jumalan rauha on niin vahvaa rauhaa, että voi tuntea syvää rauhaa myös melskeen keskellä. Miten tämän rauhan sitten voi saada? Jumala lahjoittaa meille tämän rauhan Jeesuksessa.

Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. (Jes.9:5)

Kun vastaanotamme Jeesuksen, saamme rauhan. Se rauha on ymmärrystä ylempi, silloin meidät valtaa tietoisuus siitä, että nyt ollaan tekemisissä pyhän totuuden kanssa. Jo vanhassa testamentissa ennustettiin, että Jeesus tuo rauhan. Se on meille luvattu ihanuus, ottakaamme se vastaan.

Hän tuo rauhan. (Miika 5:4)

Tänä jouluna minä toivon sinulle, että saat kohdata Rauhan. En toivo sinulle vain sellaista mielenrauhaa, joka meillä on, kun mikään ei satu juuri silloin vaivaamaan, vaan toivon sinulle sellaista yli ymmärryksen käyvää rauhaa, joka saa sinut tietoiseksi Jumalan rakkaudesta ja hyvyydestä.

Jumalan rauha

Jeesus on Rauhan Ruhtinas, sillä hän ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan mahdollisti rauhan ihmisten ja Jumalan välille. Saamme sisäisen rauhan, kun tunnustamme syntimme ja pyydämme ne anteeksi Jeesuksen tähden.

Jumalan tahto on, että jokaisella olisi rauha. Ensin Jumalan ja ihmisten välillä ja sitten myös ihmisten kesken. Aina rauha ihmisten kesken ei ole mahdollinen, mutta silloinkin voimme kokea Jumalan rauhaa, sillä se ei ole riippuvainen ulkoisista olosuhteista tai ihmissuhteidemme tilasta.

Jumalan rauha on totaalinen tietoisuus siitä, että kaikki on hyvin, vaikka ulkoisesti niin ei olisikaan. Siksi Jumalan rauha on mahdollinen joka tilassa niin sairaudessa, kivussa, sodassa kuin yksinäisyydessä. Jumalan rauha on ymmärrystä ylempi, se ei noudata logiikkaa tai ohjelmaa vaan se yllättää, vallottaa ja ilahduttaa siellä, missä Jeesus on. Sillä Jumalan rauha on itse Jeesus. Se on hänen läsnäoloaan: iloa, valoa, toivoa ja tietoisuutta siitä, että lunastajamme elää ja hän ei ole meille outo, vaan sydämemme valittu.

Rakas Jumala,
Me ylistämme ja riemuitsemme siitä,
että lähetit meille Rauhan ruhtinaan.
Ilman Jeesusta elämämme olisi yhtä pimeyttä.
Kiitos, että Jeesus tuo meille ilon, valona ja toivon,
mutta ennen kaikkea hän rakentaa rauhan sinun ja meidän välillemme.
Anna meille Jeesus, anna meille rauhasi ja kaikki mikä tulee sen mukana, anna meille iankaikkinen ilo.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Jouluiloa ja -rauhaa sinulle ystäväni! Ole suuresti siunattu, oli joulusi sitten millainen tahansa. Kun Jeesus on luonasi, sinulla on täydellinen joulu, vaikka ulkoisesti se olisi kuinka vaatimaton tai rasittava. Iloitaan Jeesuksesta, iloitaan hengellisesti elossa olemisesta, iloitaan Jumalan ihanasta armosta ja rauhasta!

Photo by twinsfisch on Unsplash.1 thought on “Jumalan rauha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *