uskossa kasvaminen

Kaikki on Jumalan lahjaa

Kaikki on Jumalan lahjaa, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Amadeo Valar / Unsplash

On marraskuu ja se tarkoittaa, että jokaisen hyvän blogistin pitää kirjoittaa postaus kiitollisuudesta, eikö totta? Ehkä niinkin, mutta minä en kirjoita tätä siksi, että minun pitäisi tehdä niin. Minä kirjoitan tämän postauksen, koska olen sydänjuuriani myöten tullut siihen tulokseen, että kaikki on Jumalan lahjaa. Todella. Minä kyllä ajattelin niin ennenkin, mutta nyt tiedän sen myös syvällä sydämessäni.

Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi. (Jaakob 1:17)

Perheemme on asunut Addis Abebassa nyt noin 100 päivää. Meistä on ollut tosi upeaa ja siunattua olla täällä, joten älä käsitä minua väärin. Mutta olen oppinut, että sellaisia asioita kuin sähkö tai juokseva vesi ei voi ottaa täällä itsestään selvinä asioina. Olemme alkaneet näkemään ihan kaiken Jumalan lahjoina ja sitä myöden meistä on tullut yhä kiitollisimpia.

Minä oivalsin,
ettei ihmisellä ole muuta onnea
kuin iloita ja nauttia elämän hyvyydestä.

Mutta Jumalan lahja on sekin,
että ihminen saa vaivannäkönsä keskellä
syödä ja juoda ja nauttia elämän antimista.

(Saarnaaja 3:12-13)

Kaikki on…

Jos sinulla, ystäväni, on vaatteet päälläsi, olet suuresti siunattu. Ja jos sinulla on tänään jotain syötävää, ylistä Jumalaa. Jos sinulla on terveyttä, ymmärrä, että olet todella siunattu. Ja jos sinulla on sen verran juoksevaa vettä, että pääset suihkuun, olet todella rikas. Kuitenkin nämäkin asiat ovat vielä pieniä kiitollisuuden aiheita verrattuna Jumalan rakkauteen, armoon ja voimaan elämässäsi. Jos ajattelet niitä, huomaat pian kuinka suuria lahjoja saat vastaanottaa päivittäin, ihan ilmaiseksi.

Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. (Ef.2:8) 

Jumalan lapsina me todellakin olemme suuresti siunattuja. Mutta meidän ei pitäisi ottaa näitäkään siunauksia itsestään selvyyksinä. Eikä vain siksi, että se paljastaa ikäviä luonteenpiirteitä, vaan siksi, että oppiessamme näkemään kaiken Jumalan lahjana, kykymme havaita Jumalan läsnäolo elämässämme vahvistuu. Ja sehän on korvaamattoman arvokasta.

Kuka on sinun vertaisesi, Herra,
jumalien joukossa?
Kuka on sinun kaltaisesi,
sinä pyhyydessä ihmeellinen,
maineteoissasi pelättävä,
sinä ihmeiden tekijä!

(2. Moos.15:11)

…Jumalan lahjaa

Kun ymmärrämme, että kaikki on Jumalan lahjaa, alamme nähdä elämän ihmeenä ja Jumalan ihmeidentekijänä, joka hän todella on. Silloin rukouksemme tulevat rohkeammiksi ja uskomme vahvistuu entisestään. Joten, huomaathan, sinä et halua pitää yhtään mitään itsestään selvänä, sillä se jähmettää uskosi.

Sen sijaan viljele kiitollisuutta. Ole kiitollinen ihan kaikesta. Kutsu Jumala tekemään ihmeitä myös sinun elämääsi. Ja tulet huomaamaan kuinka ihmeellinen Jumala oikein on ja sitten et voi enää ymmärtää, miksi joskus et ymmärtänyt, että kaikki on Jumalan lahjaa. Se tuntuu siltä kuin elämä saisi värit ja uudenlaisen kirkkauden. Ja että usko saisi lisää syvyyttä ja uudenlaista voimaa. Älä ohita näitä. Vaan kiitä kaikesta ja ylistä Jumalaa aamusta iltaan.

Rakas Taivaallinen Isä,
Sinä olet meille niin hyvä.
Anna meille anteeksi, että olemme pitäneet yhtään mitään itsestään selvänä.
Sillä aivan kaikki on lahjaa sinulta.
Kiitos aivan kaikesta.
Sinä olet ylläpitäjämme, rakas ja armollinen Jumalamme.
Me kiitämme ja ylistämme sinua.
Näytä meillä kunniasi, voimasi, kirkkautesi ja osoita meille tahtosi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Kiitollisuus on portti Jumalan tuntemiseen. Osoita kiitollisuutta joka päivä ja uskosi saa nousta uusiin korkeuksiin. Se, että elämme tietoisina Jumalan hyvyydestä, voimasta ja armosta, on mittaamattoman arvokasta. Ja kaikki se annetaan sinullekin aivan ilmaiseksi. Ota ne vastaan suurella ilolla ja kiitä Jumalaa. Hän on enemmän kuin ansainnut sen. Ole suuresti siunattu, rakas ystäväni, ja jatka kiitosta ja ylistystä aamusta iltaan. Ja illasta aamuun.

2 thoughts on “Kaikki on Jumalan lahjaa

 1. Hei!
  Kaunis kiitos ihanasta, neuvovasta tekstistäsi!
  Näinhän se on, että koko elämämme on Jumalan suurta lahjaa.
  Meillä on kaikki niin hyvin, että pidämme sitä itsestään selvyytenä.
  Mutta eihän se ole niin.
  Kaikki voidaan myös ottaa pois.
  Kiitollisena yritän muistaa olla ihan pienistäkin asioista.
  Jumalaa kiitän.
  Pyydän Sinua rukoiletko puolestani, koska menetin puolisoni ja ihmissuhteet nyt sen myötä riitaantuivat.
  On raskas matka, mutta Jumala kulkee mukanani ja rukoilen päiviin voimaa ja ohjausta Häneltä.

  Siunausta sinne teille!
  Tarja 🙏

  1. Hei, Tarja! Kiitos kommentistasi! Ilman muuta rukoilen puolestasi! Elät raskaita aikoja, saakoon Hyvä Jumala olla ihan konkreettisena apuna arjessa. Kyllä Jeesus sinusta huolen pitää! Ole suuresti siunattu, ystäväni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *