uskossa kasvaminen

Armo tekee hedelmälliseksi

 Philippe Gauthier / Unsplash

Joskus kuulee sanottavan, että armon tähden ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Totta, sinun ei tarvitsekaan ansaita pelastustasi. Ja, kyllä, se on armoa alusta loppuun. Mutta miksi ihmeessä armo haluaisi tehdä sinusta passiivisen? Armo kutsuu sinut rakastavaan yhteyteen Pelastajasi kanssa ja Jeesuksen kanssa eläminen ei tee sinusta passiivista, pikemminkin päinvastoin: armo tekee hedelmälliseksi.

»Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. 6Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi.7»Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, voitte pyytää mitä ikinä haluatte, ja te saatte sen. 8Siinä minun Isäni kirkkaus tulee julki, että te tuotatte runsaasti hedelmää ja niin osoitatte olevanne opetuslapsiani. (Joh. 15:5-8)

Jumala on kutsunut sinut tekemään hyvää lähimmäisillesi, hän on jopa ennalta valmistanut nuo teot sinulle. Joten miksi ihmeessä armo tekisi sinusta passiivisen? No ei mitenkään. Armo haluaa tehdä sinusta niin hedelmällisen, ettet osaa edes kuvitella sellaista.

Armo tekee hedelmälliseksi

Joten kun pysyt Jeesuksessa, armo tekee sinut hedelmälliseksi. Siksi kyse ei olekaan sinusta ja sinun pätevyydestäsi, vaan kyse on armo(voima)sta sinussa. Joten nauti siitä. Nauti Jeesuksen kanssa elämisestä ja iloitse siitä, että hän näyttää sinulle, mitä hän haluaa sinun tekevän. Silloin todella elät uskoasi todeksi, käytät päiväsi oikein ja nautit elämästä Jumalan kanssa. Ja tämä tekee sinut hedelmälliseksi, vaikka et itse sitä huomaisisikaan.

Kun näet teillä on kaikki nämä avut ja ne vielä enenevät, te ette jää toimettomiksi eikä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tunteminen jää teissä vaille hedelmää. (2. Piet. 1:8)

Joten, rakas ystäväni, riemuitse siitä, että sinun elämälläsi on tarkoitus (ja se on tuottaa kunniaa taivaalliselle Isällesi). Ja sinä teen niin, kun pysyt Jeesuksessa ja annat Pyhän Hengen tehdä työtä sinussa ja sinun kauttasi.

Rukoilemme, että eläisitte Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan ja että kantaisitte hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja kasvaisitte Jumalan tuntemisessa. (Kol. 1:10)

Hengellinen hedelmällisyys on parasta, mitä on. Joten anna sinäkin armon tehdä sinut hedelmälliseksi. Passiivisuus on pahasti ylivarvostettua. Mutta hedelmällisyys ja hyödyllisyys eivät ole. Varsinkaan iankaikkisuudessa. Joten antaudutaan Jeesukselle ja annetaan armon tehdä meistä vieläkin hedelmällisempiä Jumalan kunniaksi.

Rakas Jumala,
Me antaudumme sinulle ja suostumme tahtoosi.
Käytä meitä kunniaksesi ja tee meistä vuosi vuodelta hedelmällisempiä.
Siunaa meitä niin kuin vain sinä voit.
Jeesuksen nimessä
Aamen

P.S.

Ole siunattu, ystäväni. Kun pysyt Jeesuksessa, armo tekee sinut hedelmälliseksi. Nauti prosessista, nauti elämästäsi Jeesuksen kanssa. En ole löytänyt muuta tapaa saada päivilleni merkitystä, joka säilyy täältä iankaikkisuuteen. Mutta usko toimii. Ole tässä prosessissa suuresti siunattu!

P.S.2

Minulla on ilo kutsua sinut ”Elä usko todeksi” -verkkokurssille.
Se alkaa 14.11. mutta voit edetä sitä omaan tahtiin.

Elä usko todeksi -kurssi

Jokaiselle viikolle on oma aiheensa, joka opastaa meitä elämään uskoamme todeksi:

1) SOVINTO (itsen, ihmisten ja Jumalan kanssa eli puhutaan armon vastaanottamisesta, anteeksiantamisen vaikeudesta, taakoista vapautumisesta ja siitä seuraavasta ilosta),

2) VOIMA (Jumalan armovoima on paras voima ja meidän käytössämme. Miten se oikein tapahtuu arjessa? Ja mistä se oikein on peräisin? Ja onko se todella totta myös meidän kohdallamme?)

3) YHTEYS (Läsnäolo, ystävyys. Miten nämä sanat liittyvät Jumalaan? Mitä se oikein on? Miten se näkyy arjessa?)

4) TOIVO (Mistä toivo kumpuaa? Pitääkö Jumala meistä huolta ihan oikeasti? Miten jaksamme, kun emme jaksa?)

5) JOHDATUS (Miten Jumala toimii elämässämme? Miten rauha liittyy johdatukseen? Voimmeko luottaa Jumalan johdatukseen?).

Jokainen kurssiviikko (5kpl) sisältää tunnin verran opetusvideoita (3x 20min) ja työkirjat, suljetun Facebook-ryhmän ja lisäksi mukavia lisäbonuksia joka viikko. Hinta on 50€ (eli 10€/viikko).

Tässä muutama kommentti kurssilaisilta:

”Sydämellinen kiitos kaikista videoista. Sanat eivät riitä kertomaan kuinka paljon iloa ja rakkautta ne ovat tuoneet elämääni. Sinä olet kuin luotu näihin digijuttuihin. Lämpö ja rakkaus tulee ihan läpi.”

”Opetuksesi ovat niin valoisia, voimaannuttavia, ilontäyteisiä ja lähelle tulevia. ❤️ Tätä kaikkea juuri tarvitsen. ”

”Jotain erityistä tässä kurssissa kyllä on… Vaikka asiat ovat tuttujakin, tulevat ne (ainakin kohdallani) nyt käsittelyyn juuri oikeassa järjestyksessä, sopivina annospaloina ja ymmärrettävässä muodossa niin, että alan vihdoin ymmärtää, mitä on Jeesuksessa pysyminen. Uskon, että Pyhä Henki tekee työtään.

Sinulla on todellakin opettamisen lahja. Sanoistasi huokuu luottamus ja varmuus, että todellakin elät itse niin kuin opetat.”

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä: https://mariannastalnacke.com/verkkokurssit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *