usko

Uskon riemu tulee Sanasta

Uskon riemu tulee Sanasta (Jeesuksesta), kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Andre Hunter / Unsplash

Joskus minulta kysytään, miten tiedän, että Jeesus pelastaa minut. Tai mitä teen kuun epäilyt yrittävät hiipiä mieleeni? Usko on yksinkertaista, se on ystävyyttä Jeesuksen kanssa. Siksi jaan hänen kanssaan kaiken. Joten, jos minulla on kysymyksiä, tuon ne Jeesukselle. Jos minulla on epäilyksiä, kerron ne Jeesukselle. Tähän mennessä hän on vastannut minulle joka kerran, enkä uskon tämän muuttuvan jatkossakaan. Sillä hän on luvannut vastata meille koputtaessamme hänen ovelleen. Ja minä teen niin päivittäin. Rukoilemalla ja lukemalla Raamattua. Jumalan Sana julistaa ilosanomaa Jeesuksesta hyvin selkeästi jokaiselle, joka haluaa sen kuulla. Uskon riemu tulee Sanasta (Jeesuksesta).

Tietäkää siis, veljet: Hänen vuokseen teidän syntinne annetaan anteeksi ja te saavutatte kaiken sen, mitä ette Mooseksen lain avulla voineet saavuttaa. Jeesuksen vuoksi jokainen uskova todetaan syyttömäksi. (Ap.t. 13:38-39)

Raamattu on tästä asiasta hyvin yksiselitteinen. Jokainen joka uskoo Jeesukseen, todetaan syyttömäksi yksin armosta. Ei omasta ansiostamme. Tämä todellakin on ilouutinen kaikille, jotka uskovat. Mutta se on huono uutinen niille, jotka eivät halua ottaa vastaan Jeesusta Herranaan ja Vapahtajanaan.

Jotkut ihmiset väittävät, että koska he ovat hyviä ihmisiä heidän tulee päästä taivaaseen siitä syystä. Mutta tämä ei ole Raamatun mukainen ajatus. Me pelastumme yksin uskosta Jeesukseen. Erittäin yksiselitteistä, vai mitä?

Silloin kun ihmiset eivät halua antautua Jeesukselle, vaikka Raamattu selkeästi osoittaakin, että me tarvitsemme Jeesusta pelastajaksemme, he useimmiten alkavat vähätellä Raamatun arvovaltaa. Jos he eivät pidä siitä, että ihminen pelastuu yksin Jeesuksen tähden, he sanovat, että Raamattu on vain vanha kirja. Mutta annahan kun kerron sinulle, Raamattu ei ole vain vanha kirja, se on Jumalan elävä Sana, joka yhä puhuu meille. Kokeile itse! Uskon riemu tulee Sanasta (Jeesuksesta).

Uskon riemu tulee Sanasta

Jos jo uskot, että Raamattu on Jumalan Elävää Sanaa, sukella siihen mahdollisimman usein. Lue sitä, vaikka kuinka vähän, joka päivä. Se on ainut tapaa pitää epäilyt poissa. On aivan ihmeellistä, että Jumala haluaa kommunikoida kanssamme Sanansa kautta. Mikä etuoikeus! Uskon, että taivaassa ihmettelemme, miksi emme rukoilleet ja lukeneet enemmän Sanaa. Sillä uskon riemu tulee Sanasta.

Joten, tulet sitten Jeesuksen lue ensimmäistä kertaa tai olet tuntenut Jeesuksen jo vuosikymmenien ajan, kaikki alkaa uskomalla, että Jeesus on Jumalan poika, ja ottamalla hänet Herraksemme ja Vapahtajaksemme. Se on lahja ja ihme. Rakastava taivaallinen Isämme odottaa meitä syli avoinna. Ei ole suurempaa kunniaa, onnea tai iloa tässä maailmassa kuin olla Jumalan lapsi ja kaikkivaltiaan perillinen. Älä pidä tätä itsestään selvänä. Sen sijaan juokse – tai ryömi, jos et jaksa edes kävellä – Jeesuksen luo. Hänellä on iankaikkisen elämän sanat. Ja hän rakastaa sinua ikuisella rakkaudella.

Minä olen hyvin kiitollinen, että saamme pelastuksen uskomalla Jeesukseen. Hänen kauttaan minulla on iankaikkinen toivo, yltäkylläinen ilo ja loppumaton armo. Ilman Jeesusta, elämän kovuus voisi masentaa. Mutta minulla on Jeesus. Ja niin on myös sinulla, jos vain haluat. Puhu Jeesukselle, toivota hänet tervetulleeksi elämääsi. Ja jatka hänelle juttelemista, hänen Sanansa lukemista, ja hänen kanssaan kommunikoimista ihan kaikista asioista. Usko on yksinkertaista. Ota se vastaan Jumalan kallisarvoisena lahjana ja iloitse siitä. Joka päivä. Uskon riemu tulee Sanasta (Jeesuksesta).

Rakas Jumala,
Kiitos, että pelastumme yksin Jeesuksen tähden.
Auta meitä lopettamaan yritykset pelastaa itse itsemme.
Anna meille armoa armon päälle, jotta voimme nöyrästi antautua sinulle.
Kiitos, että olet antanut meille aina voimassa olevan kutsun luoksesi.
Anna meille ikuinen toivo ja loputon usko.
Täytä meidät ylösnousemuksen ilolla.
Jeesuksen nimessä
Aamen

P.S.

Usko on ihmeellinen lahja. Pelastumme yksin uskosta, yksin armosta, yksin Jeesuksen tähden. Uskon riemu tulee Sanasta. Ota se vastaan ja ylistä Jumalaa siitä. Ja sitten vain elä se todeksi joka päivä, tuntui sinusta, miltä tahansa ja tapahtui elämässäsi, mitä tahansa. Ole suuresti siunattu, rakas ystäväni. Jumala on ihmeellisempi kuin osaat kuvitella. Turvaa häneen. Kaikki käy hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *