kristityn elämä

Elämääsi uudistetaan Jumalan suunnitelman mukaisesti

Elämääsi uudistetaan Jumalan suunnitelman mukaisesti- Mari-Anna Stålnacke

Mikä on sinun elämäsi tarina? Ajatteletko, ettet voi mitään niille korteille, jotka on sinulle jaettu, etkä voi valita elämäsi suuntaa? Ajattelepa uudestaan. Luoja-Jumala tekee yhä työtä, myös sinussa. Joten elämääsi uudistetaan, jatkuvasti. Mary DeMuth paljastaa paljastaa kymmenen valhetta ja jakaa kymmenen totuutta viimeisimmässä kirjassaan Stop Living Small: Ten Truths Toward Your Significant Life (Lopeta pienesti eläminen: 10 totuutta merkitykselliseen elämään). Tämä blogi käsittelee yhdeksättä valhetta ”olet viallinen” muistuttamalla sinua siitä, että Jumala on elämäsi ja sen uudistamisen sekä käsikirjoittaja että toimittaja.

Mary DeMuth kirjoittaa: ”Me unohdamme Jumalan suuruuden. Korvaamme tuon suuruudeen epäonnistuneen tarinamme valtavuudella. Tai syytämme siitä kaikkia muita. Tau unohdamme, että meidän todellinen vastustajamme väijyy joka kulmassa yrittäen tappaa, tuhota ja varastaa meiltä.”

Sinä et ole satimessa, vaikka siltä voi tuntuakin. Jumala tekee työtään elämässäsi. Ja tämä merkitsee sitä, että kaikki on mahdollista. Sinun tarvitsee vain uskoa ja muistaa, mitä Jumala on tehnyt epätäydellisten lapsiensa elämässä. Jumala luo yhä. Kun pysyt Kristuksessa, elämääsi uudistetaan Jumalan suunnitelman mukaisesti. Me olemme kaikki Jumalan keskeneräisiä projekteja.

Minä luotan siihen, että Jumala, joka on teissä aloittanut hyvän työnsä, myös saattaa sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä. (Fil. 1:6)

Elämääsi uudistetaan…

Tärkeintä tässä on ymmärtää, että Jumala käyttää virhellisiä, epätäydellisiä ihmisiä. Nooa oli humalassa, Jaakob oli valehtelija, Aabraham oli liaan vanha ja Jeremia ja Timoteus olivat puolestaan liian nuoria, Martta murehti kaikesta, Mooses änkytti ja Joona pakeni Herraa, vain muutamia maintakseni. Silti Jumala käytti heitä voimallisin tavoin.

Kyse ei ole meistä, vaan Jumalasta. Tehtävämme on nojata häneen ja kutsua hänet toimimaan meissä ja meidän kauttamme. Jumala käyttää virheellisiä ihmisiä. Me kaikki olemme tavalla tai toisella armollisesti epätäydellisiä. Joten sovimme joukkoon oikein hyvin. Tiedät, että kaikki on valmistettu puolestasi – mutta kaikki ei vielä ole valmista sinussa.

Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen. (Room. 8:28)

…Jumalan suunnitelman mukaisesti

Meidän täytyy päästää irti myös traumoistamme ja surullisista elämäntapahtumistamme ja luovuttaa ne Jeesukselle. Sitten hän voi muokata niistä jotain kaunista. Jumala haluaa meille hyvää ja hän voi uudistaa elämämme suunnitelmansa mukaiseksi. Joskus emme halua päästää irti vanhoista tarinoistamme, vaikka vihaisimme niitä. Mutta meidän täytyy päästää niistä irti, jotta Jumala voisi antaa meille jotain uutta niiden tilalle. Pyydä Jumalalta apua tähän. Hän auttaa sinua päästämään irti. Sinä et voi, mutta Jumala voi.

Jumala kutsuu sinua parantavaan läsnäoloonsa. Siellä ei ole urheja, on vain voittajia. Jumalan ovet ovat meille aina avoinna. Kuten viime viikolla, kun sain hylkäyksen (joka sattui, vaikkei hylkäys tullutkaan yllätyksenä). Rukoilin, mutta en saanut välitöntä rauhaa. Se oli kuitenkin yhden unelman loppu ja sitä piti surra. Mutta sitten odotellessani äitiä kaupan ulkopuolella rukoilin Isä meidän -rukouksen ja jotenkin se tuska otettiin sen aikana pois. Jumala yhä parantaa ja uudistaa elämäämme täydellisten suunnitelmiensa mukaisesti. Hän ei päästä meitä menemään vääristä ovista ja tehdessään niin hän siunaa meitä rakastavalla läsnäolollaan.

Rakas Jumala,
Kiitos, että rakastat meitä sellaisina kuin olemme, vikoinemme päivinemme.
Me antaudumme sinulle, Herra.
Käytä meitä kunniaksesi.
Kiitos, ettet anna periksi etkä unohda meitä.
Ole elämämme uudistamisen sekä käsikirjoittaja että toimittaja.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Kuinka spesiaalia ja lohdullista onkaan tietää, että Jumala on kanssamme, meitä varten ja meissä. Jumala rakastaa meitä, virheinemme päivinemme. Ja hänellä on hyvä suunnitelma meitä jokaista varten ja häne siunaa meitä armollaan, rauhallaan ja ilollaan. Jumala rakastaa sinua enemmän kuin ymmärrät. Kun pysyt Hänesssä, elämääsi uudistetaan. Ole suuresti siunauttu!

Kuva: Robert Thieman/Unsplash

4 thoughts on “Elämääsi uudistetaan Jumalan suunnitelman mukaisesti

  1. Kiitos tästä lohdutuksesta.❤ Vaikka nyt tunnen olevani aallonpohjassa ja yritän kamppailla toivottomuutta vastaan, niin kuitenkin Jumala jonain päivänä nostaa minut ja antaa toivon ja ilon taas elämääni. Tähän haluan uskoa. 🙏
    Siunausta sinulle ja kaikille blogisi seuraajille.❤🙏

    1. Kiitos kommentistasi, Liisa! Aallonpohjassakin toivomme on luja! Paremmat ajat ovat edessäpäin. Sitkeyttä ja armovoimaa sinulle tähän vaikeaan elämäntilanteeseen! Olet rukouksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *