uskossa kasvaminen

Kutsu läheisyyteen Jumalan kanssa

Jon Tyson/Unsplash

Äänensävyllä voi olla suuri vaikutus siihen, miten sanat tulkitaan. Käytetty äänensävy voi jopa muuttaa puhuttujen sanojen merkityksen täysin. Tämä on totta myös Raamatun suhteen. Olin aina ajatellut käskyn ”Ole pyhä!” sanotun hyvin ankarasti. Mutta entä jos se kuiskattiinkin rakkaudellisesti? Silloin se on kutsu läheisyyteen Jumalan kanssa. Se muuttaa kaiken, eikö vain?

Herra sanoi Moosekselle: »Sano Israelin kansalle: Olkaa pyhät, sillä minä, Herra, teidän Jumalanne, olen pyhä. (3.Moos. 19:1-2)

Jo pelkkä ajatus Jumalasta kuiskaamassa minulle ”ole pyhä!” koskettaa sydäntäni. Jumala haluaa meidän olevan pyhiä, jotta voisimme olla läheisiä Hänen kanssaan, joka on pyhä. Jumala haluaa olla läheisemmässä yhteydessä kanssamme. Hän haluaa meidän olevan yhtä hänen kanssaan. Miten ihmeellinen onkaan hänen rakkautensa.

Kutsu läheisyyteen…

Jumala on alusta asti tarkoittanut meidän olevan pyhiä. Jo ennen maailman luomista hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan edessään pyhiä ja nuhteettomia Kristuksesta osallisina (Ef.1:4). Pyhyys on portti läheisyyteen Jumalan kanssa. Siksi käsky ”ole pyhä!” on rakkauden sanoma; se on kutsu läheisyyteen Jumalan kanssa.

C. S. Lewisin sanoin: ”Sinä itse olet instrumentti, minkä kautta näet Jumalan. Ja jos ihmisen sielua ei pidetä puhtaana ja kirkkaana, hänen käsityksensä Jumalasta hämärtyy.” Emmehän me sitä halua?

…Jumalan kanssa

Jos haluamme olla läheisessä yhteydessä Jumalaan, meidän on oltava pyhiä, koska hän on pyhä. Onneksi Jumala tietää, ettemme voi olla pyhiä omin voimin, vaikka kuinka yrittäisimme. Siksi hän lähetti Jeesuksen ja siksi Jeesus antoi meille lahjaksi Pyhän Hengen. Pyhittyminen tapahtuu meissä olevan Pyhän Hengen ansiosta.

On myös viisasta muistaa, mitä Kevin DeYoung sanoo: ”Pyhyys ei ole viime kädessä moraalistandardien mukaista elämää. Kyse on elämisestä Kristuksessa ja elämisestä todellisessa, elintärkeässä liitossa hänen kanssaan.” Pyhyys on hedelmällisyyttä Kristuksessa.

Kuinka siunattu onkaan, että Jumala ei ole tyranni, joka pakottaa meidät pyhyyteen. Pikemminkin hän kuiskaa kutsun syvempään yhteyteen hänen kanssaan. Ja sitten hän itse antaa meille voiman tulla pyhiksi hänen armostaan.

Entä kuinka vastaamme hänelle? Toivon, että otamme vastaan Jumalan esittämän kutsun ja etsimme pyhyyttä, jotta voimme kantaa enemmän hedelmää ja päästä syvempään läheisyyteen hänen kanssaan. Meillä ei ole mitään menetettävää, paitsi asioita, jotka vetävät meitä alas. Mutta meillä on kaikki voitettavana. Hallelujaa!

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että pidämme sinua joskus tyrannina, vaikka olet täynnä rakkautta.
Auta meitä näkemään, että haluat aina meille parasta.
Sanomme kyllä ​​sinulle ja kutsullesi läheisyyteen kanssasi.
Täytä meidät Pyhällä Hengellä ja tee meistä pyhiä kuten sinä.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakastan tätä ajatusta Taivaallisesta Isästämme kuiskaamassa meille kutsua läheisyyteensä. Hän haluaa meille parasta, joten hän opastaa meidät pyhyyteen. Kuinka siunattuja olemmekaan!

2 thoughts on “Kutsu läheisyyteen Jumalan kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *